Spinner
Dovanos į namus – prenumeratos
1

Nuo suaugusiojo iki vaiko, nuo mezgėjos iki žvejo, nuo sodybos puosėlėtojo iki vaikus auginančių tėvų – prenumerata labai džiuginanti dovana. Nutipeni iki pašto dėžutės, pasidarai puodelį gardžios kavos ir mėgaujiesi. Bet tinka ne tik mėgstantiems skaityti: mano teta dievina kryžiažodžius, draugė – gaminti naujus patiekalus, dukra – spalvinti, visiems galima surasti tinkamą. O dar įdomiau, jeigu prenumerata išsprendžia tavo namų ruošos rūpesčius – pasirūpina vakariene, pirkiniais, tvarka ir net pamerkia šviežių gėlių.

woman-1979272_1920Neturintiems laiko – vakarienės prenumerata. Kartą per savaitę jūsų dovanos dėka žmogų pasieks krepšys su produktais ir receptais, ką tą savaitę gaminti vakarienei. Įsivaizduokite, užuot kvaršinus galvą, ką čia pagaminus – tiesiog išsitrauki receptą, visi produktai jau sudozuoti ir gamini. Receptai gana lengvi – tad ir neturintys šefo gyslelės galės išmėginti įdomesnių patiekalų ar neragautų produktų. Pavyzdžiui, niekad nesu pirkusi pankolių – o čia puiki proga buvo jų paragauti, užuot gaminus eilinius makaronus.

patiekalas7Trijų vakarienių dviem žmonėms prenumerata kainuos 34 eurus. Galima rinktis ir didesnius variantus. Jeigu išteka draugė, jeigu kolektyvas nori pasveikinti kolegę susilaukus kūdikio, jeigu neišsirenkate Kalėdinės dovanos – išspręstas vakarienės rūpestis bus „užskaitytas”.

Smalsiam vyrui ar moteriai – žurnalai.

Puikiai tiks Iliustruotoji istorija arba Iliustruotasis mokslas. Parašyti taip patraukliai, paprastai, įdomiai ir kas be ko, iliustratyviai, jog net ir nemėgstantys nei mokslo, nei istorijos gali nejučia tuo susidomėti. Tai reti iš tų žurnalų, kuriuos dažniausiai perskaitau beveik nuo iki, o ne tik pavartau kaip kitus (nors ir vartyti juos įdomu). Pusmečio prenumerata kainuos mažiau kaip 25 eurus.

Iliustruotoji istorija.PNGSugrįžtuvių dovanai – maisto prekės į namus.

Kai laukėme grįžtant iš užsienio emigracijos savo mylimos draugės, taip norėjosi jai parodyti, kad mes jos čia be galo pasiilgome ir sumažinti sugrįžimo stresą, tad sumąstėme ją nustebinti sugrįžtuvių dovana: užsakėme, kad porą valandų po skrydžio į namus kurjeris atvežtų būtiniausių prekių buičiai: nuo produktų salotoms vakarienei ir lietuviško alaus, iki kavos pusryčiams, pastos ir tualetinio popieriaus. „Barbora”, (ačiū jai!), išimties tvarka sutiko net įdėti vietoj sąskaitos faktūros mielą laiškelį draugei. Draugės reakcija buvo nuostabi ir brūkštelėjo „Net susigraudinau!” (cituoju jai leidus). Ekologiško ir ūkininkų tiekiamo maisto galima užsisakyti iš Gilės kromelio.. basket-918416_1920Jeigu jūsų tėvai ar seneliai neturi progos kas savaitę nueiti į parduotuvę, galbūt jiems tai jau per sunku, galite suformuoti mėgstamų jų maisto produktų krepšelį ir užsakyti, kad tam tikru laiku jiems pristatytų maisto „Barbora„. Minimali užsakymo suma 19,99 eur. Tam tikrais laikais užsakymas pristatomas nemokamai. Mūsų senutė kaimynė neretai gauna tokį siuntinėlį – produktų krepšelio iškraustymas jai būna tokios truputį „kalėdos”:) Tiesa, taip pasirūpinti kol kas galėsite tik artimaisiais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Trakuose. Aišku, kurjeris mūsų šilumos artimiesiems neatstos, bet papildomai parodys dėmesį tuo metu, kai negalime užsukti.

Gėlių prenumerata – mylimai moteriai.

Pasimerkti puokštę sezoninių gėlių – taip gera. Net nuotaika pagerėja. Kartais jų prisiskinu eidama pakeliui, pro kokią pievą. Bet Vilniuje tų pievų nedaug – tad kas savaitę su gėlių puokštele grįžtantis namo vyras būtų pasitinkamas su dar platesne šypsena:) Vestuvių metinių, kūdikio laukimo ar kita proga įteikta tokia mėnesio „prenumerata” – ir keturias savaitės gėlių puokštė garantuotai „garuos” ant stalo, pakeliui tereiks užsukti į „Gėlės ir manufaktūrą” saloną. Keturių puokštelių kaina 55 eur, už didesnę sumą puokštę pristatys tiesiai į damos namus.

Geliu prenumerata
Gėlėmis nešinas vyras namuose bus pasitiktas šypsena

Valytoja į namus.

Kai namuose nėra mažų vaikų – susitvarkyti yra vienas juokas, palyginti su tuo, kas atsitinka, kai namuose jų atsiranda. Todėl reguliari pagalba tvarkant namus – neįtikėtinai vertingas daiktas. Juk tą laiką tuomet galima skirti nueiti su vaiku į muziejų, pasivažinėti paspirtukais ar tiesiog praleisti žaidžiant kartu, užuot šveitus viryklę ar kriauklę.

Tvarkytoja į namus
Pagimdžiusiai draugei kriauklės šveisti neteks – jei dovanų gaus tvarkos prenumeratą.

Žinoma, tokią dovaną galima teikti tik artimam žmogui. Ir geriausia ištyrinėti prieš tai požiūrį į tvarkytoją, ar tas žmogus apskritai tokią linkęs įsileisti į namus – kai kurie žmonės nemėgsta, kad kažkas kitas liestų jų daiktus. Dar kiti tai vertina kaip kokį „buožiškumą”. Na, šito aš nelabai suprantu – mokėti pinigus auklei, kad prižiūrėtų mūsų vaikus (kartais net tam, kad mes susitvarkytume namus) yra normalu, o mokėti pinigus, kad sutvarkytų namus ir galėtume daugiau laiko skirti vaikams – ne visiems normalu. Todėl drąsiai pagalvokite apie tokį dovanos variantą, ypač jei sukaktuvininkė/-as kelių vaikų mama ar tėtis. Kaina svyruotų apie 15-60 eurų už būstą, nelygu jo dydis, galima užsakyti vienkartinį arba periodinį tvarkymą – išbandyta „Frekenbok„, „Puikis” gerai valo drabužius, tai panašios kokybės galima tikėtis ir tvarkant namus.

Smagių dovanų į namus!
Linkėjimai, Gitana

1

  1. […] dėl personalizuoto sveikinimo šalia dovanėlės. Jei Gitana su „Barbora“ sugebėjo susitarti dėl laiško prie dovanos, tad čia, manau, apskritai neturėtų kilti […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X