Spinner
Ką padovanoti 7-mečiui?
1

Vasaros pabaigoje jau septintą kartą praūžė mano vyriausiojo sūnaus Vėjo gimtadienis. Jis ir gimė su vėju, ir jo gimtadieniai būna stiprūs gaivališki su visa jėga. Šįkart jis pageidavo švęsti ne namie kaip ir žieminiai brolis bei sesuo, nors pastarieji norėtų su juo apsikeisti vietomis ir gimtadienio dieną namų kieme mielai murgdytųsi baseine ar nenuilstamai koptų-čiuožtų batutu. Žodžiu, kiekvienam savo…  Šįkart važiavom į Vikingų kaimą. Ten buvo labai gerai ir norėtume pakartot, bet tai jau kita istorija. Šįkart apie dovanas.

Aš, kaip jau keletą metų iš eilės, iš anksto paruošiau Vėjo dovanų sąrašą. Jį sudarinėdama visada atsižvelgiu į vaiko pomėgius, išsakytas ar pajaustas jų svajones, jau turimus daiktus ir žaislus. Daugelis mūsų draugų jau priprato prie šių sąrašų ir tiesiog prašo jais dalintis, jei prie kvietimo pamirštu juos prisegti.

Noriu pasidalinti pastarojo gimtadienio pavykusiomis dovanomis. Drauge su Vėju išrinkome TOP 5-uką ir dalinamės juo su Jumis, mielieji.

Bumerangas. Šią liepos 6-ąją buvome Kernavės archeologinėse dienose ir ten Vėjas išbandė ne mums visiems įprastą bumerangą, o tokį trišakį jo variantą (19,99 euro). Labai patiko ir užsimanė, bet tąsyk visi buvo jau išparduoti. Įdėjau į sąrašą, pažymėjau kaip vieną geidžiamiausių dovanų.

Vėjas labai nudžiugo jį gavęs. Mėto jį ir džiaugiasi iki šiol. Tiesa, reikia šiek tiek jėgos jį metant, kad sugrįžtų, bet pastangos ir kantrybė atsiperka.

IMG_1291
trišakis bumerangas

Carcassonne Junior (24,99 euro).  Stalo žaidimų klasika. Ir jei Jūsų 7-metis vaikas neturi šio žaidimo – nesvarbu, mergaitė ar berniukas – drąsiai dovanokite. Įdomus, įtraukiantis ir nedulka lentynose. Žinoma, tam, kad žaisti, vaikas turi turėti panašaus amžiaus brolių, seserų, draugų arba tėvelius, kurie nesibodi su juo pažaisti.

IMG_1379.jpg
carcassonne junior

Miegmaišis. Šio užsiprašė pats Vėjas kaip dovanos nuo šeimos, nes prieš mėnesį Gitana savo krikštasūniui Ūkui tokį vieną padovanojo. Dabar, aišku, reikia visiems likusiems. Mes dar nė karto nestovyklavome, bet labai tam moraliai ruošiamės. Galbūt jau kitą vasarą ir pavyks, kai visi turės savus miego maišus. O šiaip, tokio amžiaus vaikai jau pradeda nakvoti pas draugus, tad pasiėmus miegmaišį (17,99 euro) šeimininkams nelieka rūpesčio, kur tuos sugužėjusius vaikus dabar suguldyti. Žaidimo su šiuo turistiniu atributu sūnus turėjo savaitei, kol tėvai visgi norėdami pasaugoti daiktą supakavo ir padėjo atokiau.

Dar į turistinį komplektą pridėjome puikų, ryškiai šviečiantį ir apgalvotai tausojantį baterijas Coleman žibintuvėlį (13,99 euro). Berniukams visada patinka žaisti tamsoje su šviesa Ir apskritai, manau, ne tik jiems tas patinka.

IMG_1356.JPG
miegmaišis ir žibintuvėlis

Asmeniniai marškinėliai (12,99 euro) ant kurių užrašytas vardas ir metų skaičius. Šis dalykas tiks bet kuriam amžiui ir tai rūbas, kurį norėsis nešioti dažnai bei jaustis ypatingu, kad štai sukako tie išsvajotieji septyntieji.  Spėkit, kurie marškinėliai dabar Vėjo mėgstamiausi?

IMG_1377
asmeniniai marškinėliai

Krepšinio kamuolys.  Šią vasarą mūsų vaikas gavo galimybę išbandyti krepšinį, nes gerasis kaimynas Valdas pastatė savo kieme krepšį. Jam patiko. Įmečiau kamuolį į dovanų sąrašą ir voila – Vėjas gavo jį gražiai supakuotą dailioje dėžutėje. Nepripūstą 🙂 Vis dar mušinėja jį kasdien. Ir ne jis vienas – broliai bei kaimynų berniukai. Trūksta krepšio, bet apie jį galvosime kitą vasarą. Norisi, kad tai būtų ne asmeninėje, o bendroje kaimynystės erdvėje, kur rinktųsi vaikai iš visų kiemų ir žaistų. Toji taisyklė, kai kiekvienam kiemui po batutą, baseiną ir krepšinio stovą, mano nuomone, visai neskatina vaikų socializuotis ir tik apkrauna kiemus.

IMG_1298
krepšinio kamuolys

Beje, mano sportinis neišprusimas lėmė, kad Vėjui padovanojo 7 dydžio kamuolį, kurį naudoja suaugusieji. Tokio amžiaus vaikui ieškokite 5 dydžio. Pavyzdžiui, kaip šis kamuolys (13,98 euro). Jei dovanosite pažengusiam krepšininkui, tada siūlyčiau rinktis skirtą aukščausio lygio varžyboms ir treniruotėms (29,90 euro).

Vėjas nusprendė savo 7-ojo dydžio kamuolio į mažesnį nekeisti, nes juk jam 7 metai 🙂 Pagyvensim, pamatysim…

Su meile, Renata

1

  1. […] mūsų šeimos favoritas yra Carcasonne Junior (24,99 eur), bet apie jį jau neseniai rašiau čia, tad nesikartosiu, bet tik dar kartą nepatingėsiu rekomenduoti. Puikus vakaras su kakava […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X