Spinner
Dovana mokytojui – nuo puodelio kavos iki vardinio antspaudo
0

Aš asmeniškai neturiu mokytojo, pas kurį norėčiau sugrįžti ir pasveikinti mokytojo dienos proga. Žinoma, jei gyvenčiau Jonavoje gal dabar jau sukirbėtų širdis ir nueičiau pas savo puikiąją istorikę ar anglų mokytoją… bet iki galo nesu tikra. Tačiau sveikinti savų vaikų mokytojas ir darželio auklėtojas noro yra. Jos fainos, smagios, mano vaikus per savaitę mato daugiau nei aš pati, deda į jų galvas gerus dalykus, moko bendrauti, lavina ranką, sportuoja, muzikuoja ir taip be pabaigos.

Kad sugalvotum gerą idėją, reikia tiesiog atsisėsti ir pagalvoti apie tą žmogų, kad ir abstrakčiai, nes retas kuris mūsų gerai pažįstame mokytoją. Labai produktyvus reikalas – yra paklausinėti savo vaikų, ką jų mokytoja/as mėgsta, kuo žavisi. Kartais vaikai patys Jums padiktuos idėjas.

Taip pat neprošal persimesti žodeliu su pažįstamomis mokytojomis. Štai viena mano pažįstama pradinukų mokytoja Asta pasakojo, kad ją ypatingai nudžiugino mergaitės Miglės padovanota dėželė, pilna „Miglės“ saldainių. Smagu, ar ne? Taip pat, jai patiko tokie dalykai kaip vardinis rašiklis arba antspaudas padarytas specialiai jai. Puikius antspaudus daro Ekslibris. Bendrai klasės dovanai – puikus pasirinkimas: unikalus ir asmeniškas. Be to, praktiškas – galės puošti vaikų testų tikrinimo rezultatus 🙂

22092740_1867189616631038_813791502_o
vardinis antspaudas – praktiška ir asmeniška dovana.

Laikiklis kreidai. Tai pirmoji mintis šovusi man į galvą, pagalvojus apie mokytojo darbą. Negalėdavau ir iki šiol negaliu pakęsti to kreidos pojūčio. Kreida sausina odą, pirštai lieka balti, o tu visada juos turi plauti ar laižyti. Ir žinokit, pagooglinus radau tokį daiktą (2,95 euro) parduodamą. Puiki ir praktiška smulkmena šventiniam rytui.

laikiklis kreidai
laikiklis kreidai

Vaikų rankų karoliai. Mudviem begeneruojant idėjas Gitana pasakojo, kaip ji darė savo vaikų auklėtojoms pieštinių vaikų rankų karolius. Užsikabinau už idėjos ir aš, užsukau šį reikalą jau šiai spalio 5-ąjai abejose savo vaikų darželių grupėse (kai idėja virs kūnu- pasidalinsiu foto FB).  Idėja paprasta: kiekvienas tėvelis apibrėžia savo vaiko ranką ant popieriaus (geriau būtų plonas kartonas, kad tvirčiau), ją iškerpa ir ant jos užrašo savo vaiko mintis apie auklėtojas. Reiktų vaiko paklausti, kuo auklėtoja ypatinga, kodėl ji jam patinka, ką smagiausia su auklėtoja veikti, kada ji būna laiminga, už ką auklėtoja supyksta. Kuo nuoširdesnį atsakymą išpešite, tuo daugiau emocijos savo vaikų auklėtojoms dovanosite. Rankeles belieka suverti ant virvelės ar suklijuoti ant didelio lapo. Nepamirškit ir nosinaičių auklėtojoms pridėti 🙂

22171780_1869377899745543_877499028_o
Vaikų rankutės su jų mintimis – rankų darbo dovana.

„Emergency kit“ idėja kurį laiką šmėžavo prieš akis Pinterest. Aišku, paPIN‘inau ją į dovanų folderį ir saugiai ten gulėjo ilgą laiką iki šių dienų. O jūs ar dažnai pereinate per savo Pinterest‘o katalogus? 🙂

Tai va. Idėja ta, kad į dėžutę su skirsniais (4,5 euro), kurių reiktų ieškoti žvejybos, elektronikos ar namų ūkio prekėse pridedate gausybę smulkmenų, naudingų kasdieniniame mokytojos darbe. Sąvaržėlės, pleistriukai, dražė, rankų kremukas, lipukai, spalvota kreida, vaistai nuo galvos skaumo ar atsarginė pėdkelnių pora… Visą tai perriškite juostele ir net siūlyčiau nepakuoti į dovanų popierių, kad mokytoja greičiau ją atvertų ir Jūs pamatytumėte reakciją. Geriau, pridėkite vieną gėlės žiedą.

IMG_1420 copy1
„Greitoji pagalba” mokytojui

Ant vidinės dangtelio pusės kuo puikiausiai galite priklijuoti linkėjimą, laišką ar kruopelę poezijos mokytojai šventinį rytą.

Mūsų sukurtame rinkinyje yra:

  • rašalo kapsulės, nes visada atsiranda vaikų, kuriems pamokos vidury baigiasi rašalas;
  • „tic-tac” dražė – ramybės ir poilsio minutei;
  • lipnūs lapeliai visada randa kur būti priklijuoti. Pavyzdžiui, greitai brūkštelti naują idėją, užsirašyti darbą ar pasižymėti knygos puslapį;
  • žali skirtukai;
  • spalvoti smeigtukai, nes visad yra, ką prismeigti ant stendų;
  • „googly eyes” smagiems vaikų darbeliam;
  • sąvaržėlės – kad nepasimestų svarbūs dokumentai;
  • baltas žymeklis – puikiai pieš ant tamsaus spalvoto popieriaus snaiges;
  • rėžtukas;
  • termometras kad pagauti vaiko temperatūrą;
  • USB raktas – mokymo medžiagai, ekskursijų nuotraukoms dalintis;
  • spalvotos kreidelės ir kreidos – nuotaikingoms pamokoms;
  • žaidimo kauliukas – burtams mesti, kas pradeda;
  • žaismingi pleistriukai –  žaizdoms papuošti;
  • saldainiukai – sau ir vaikams už gerą darbą.

Bet tai tik pavyzdinis variantas, tikrai galite sukurti unikalų savo rinkinį. Galima mažesnį, galima vien įvairių saldėsių pridėt, nes cukrus garantuoja puikią nuotaiką, ar ne? 🙂

Bendra klasės gėlių puokštė. Mano kalbinta mokytoja Jurga džiaugėsi, kai visa klasė susitarė atnešti vienos rūšies gėles ir gavosi puiki puokštė. Kodėl ne? Puiki mintis! Tereikia susitarti. Jurga dar minėjo ir šiltą padėkos žodį su gyvenimiškais pavyzdžiais, kuris jai reiškia daug ir įkvepia.

kardeliai2
Vienodų gėlių puokštė mokytojo dienos rytą

Kavos puodelis ir gabalėlis pyrago. Dar viena šilta dovana, kuri nepaliks abejingo nė vieno. Ateinate su karštu (ar šaltu, jei proga karštu metu) pyragu ir puodeliu garuojančios kavos (atsinešate termose). Visa tai įteikiate mokytojai ir leidžiate ilsėtis pamoką ar kelias. O tėveliai tuo metu pasirūpina vaikų užimtumu. Tikra šventė!

Rankų darbo pyragas – kad ir paprastas tinginys, lengva ir skani idėja

Riešės gimnazijoje gyva tradicija, kai mokytojų diena pradinukų tėvai jungtinėmis pajėgomis pavaduoja mokytoją. Pernai būtent dukters klasės mokytojai buvo įteiktas pyragas, kava ir išleista visą dieną ilsėtis. Pamokas vedė tėvai. Ji iki šiol su šypsena prisimena tą dieną.

Su meile, Renata

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X