Spinner
Idėjos Kalėdų senelio dovanų maišui 4-8 m. vaikams
1

Biudžetas aptartas, sutarta, ar dovanos bus vienodos ar skirtingos, niekas nesusipešė diskutuodamas. Valio. Galime rinktis dovanas. (Apie organizacinius klausimus, kas nepaskaitėte, galite paskaityti čia). Apsibrėžėme, kad suma apie 7 eurai – maždaug tiek plius minus svyruoja darželio dovanos kaina. Ką išrinkti?

Parašiutininkas. Vaikai norės dūkti lauke ir vėl, ir vėl žiūrėti, kaip iš dangaus nusileidžia šis parašiutininkas.

Gimnastikos juosta. Kaip smagu, kai dovana skatina vaiką judėti. O su šia juosta jis ir ji tikrai norės šokinėti, sukti, mojuoti, bėgioti. Juk juosta taip gražiai rangosi, sukasi, mirguliuoja.

Vonios želė. Kuriam vaikui nepatinka minkyti, taškyti ir žaisti su vandeniu. O dar jei jis toks tirštas ir gražus:) Vonios želė arba slime suteiks smagių emocijų (tiesa, bus mamų, kurios nenorės šios dovanos “dėl netvarkos”:) Bet gal laimės dauguma? Ir, aišku, reikės papildo prie šios dovanos iš “momentinio džiaugsmo” kategorijos.

Lūpinė armonikėlė. Neįtikėtina, bet tai itin vaikams patinkanti dovana. Nereikia didelių įgūdžių – kiekvienas taps muzikos virtuozu, o išpakavę visi kartu išsyk sukurs žavią kakofoniją. Vėliau namuose prisijungs ir šeima – būgnai, marakasai, gitara ir namų koncertas garantuotas!

Muzikinė dėžutė. Bijantiems, kad groti nemoka – tiks tokia stebuklinga dėžutė – pasuksi rankenėlę ir ji pati pagros „Tyli naktis”. Gal prisimenate tokias ir iš savo vaikystės. Kas gerai, be baterijų, tai gros ilgai, kol nesulaužys.

Magnetukų kūrybos rinkinys. Prisegti pamokų tvarkaraščiui, naujam piešiniui ar priminimą mamai  “Nūpirkti sausajnių” ant šaldytuvo – o dar mielesni, nes nulipdyti ir nuspalvinti vaiko rankomis. Yra mergaitiškų, ir berniukiškų.

Kaleidoskopas. Išlaisvinkite vaiko vaizduotę – paprašykite papasakoti, ką jis ten mato? O gal jam pavyko išvysti katiną? Gražūs dailininkės sukurti kaleidoskopai.

Daili dėlionė. Praleiskite vakarą kartu su vaiku dėliodami smagią dėlionę – o šios  kokybiškos, storo kartono, galės tyrinėti pasaulio šalis ir planuoti, kur norėtų keliauti vasarą ar užaugę. 

Šuoliukus skaičiuojanti šokdynė. Paskatins mažuosius strikinėti ir suteiks azarto, gal net surengsite varžybas – o kas daugiau! Patiks pradinukams – sūnus kokią valandą strikinėjo ją gavęs. 

Šviečiančios žvaigždės. Jokios pabaigos nebus baisios, kai pramerkus akutes iškart išvys žvaigždes. O kokių tik košmarų vaikai neprisifantazuoja – jaukios švieselės praskaidrina bet kokias niūrias mintis.  

Knyga. Galima pirkti bendrai, o galima išsirinkti konkrečią savo vaikui. Labai patinka gražiai iliustruotos “Nieko rimto”, “Aukso žuvys” istorinės spalvinimo knygos ir savitos “Apkabink mėnulį” leidyklų knygos vaikams, ypač “Diena, kai kreidelės nusprendė išeiti”.

Saldumynai. Ką besakytų sveikuoliai, bet ta stebuklinga įvairių gardėsių pilna skrynelė – kiekvieno vaiko džiaugsmas. Ypač, jeigu tikrai ne kasdien tie saldumynai ant stalo. Pailsėkite nuo jų per Adventą ir leiskite pasigardžiuoti per Kalėdas. “Rūtos” labai gražios ir estetiškos saldumynų dėžutės, yra ir su žaidimais – šaškėmis, stalo žaidimu arba įrankiais – mažoms gražuolėms bei jauniesiems meistrams.

Ir kokią dovaną bepasirinksime – ji bus gera, miela ir smagi, kai kartu ją išmėginsite – žaisite, skaitysite, dėliosite, ragausite – nes tai yra dalis Jūsų šilumos, kurią teikiate vaikui per Kalėdų Senelio stebuklą.

Linkiu lengvai ir greitai išsirinkti:) O tuomet pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis – kokios dovanos pasiteisino, o kokios ne?

Gitana

 

1

  1. […] dalyje pateiksime konkrečių idėjų nebrangioms grupinėms dovanoms 4-8 m.vaikams. Jau […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X