Spinner
12 idėjų kuo nustebinti per šias Kalėdas
0

Daug kalbama apie daiktiškumą, kad daiktų turime per daug, kad Kalėdų dovanos tik sukuria bereikalingą stresą. Tikriausiai taip nebūtų, jeigu sveikintume tik tuos žmones, kuriems savo dovana norime dar sykį priminti apie savo meilę ir kad jie mums brangūs. Jeigu dažniau
prisimintume, kad galime dovanoti ne tik daiktą, bet ir patirtis, laiką kartu. Jeigu į kiekvieną dovaną įdėtume dalelę savo širdies. O ką daryti, kai širdies dėti nesinori? Braukite tą žmogų iš sąrašo.
Taigi, prieš puldami į parduotuves – pagalvokite: kas jus sieja, kuo ypatingas, kas jį ar ją džiugina, domina, gal neseniai atrado kokį hobį, kažką kolekcionuoja, gal prasitarė apie ką svajoja, ko jam trūksta – tai bus puiki užuomina. Be to, Kalėdų dovanos puiki proga geriems žodžiams – priminti ir užrašyti, kodėl kažkas yra mums brangus. (P.s. šis tekstas publikuotas Londonietėje, tai kai kuriuos linkus pakeičiau lietuviškais:)
1. Autorinis antspaudas. Šiemetinis mūsų dovanų topas. Asmeniška, išieškota, estetiška, o taip pat ir praktiška dovana. Tiks knygų mėgėjui, žmogui dirbančiam mokytoju, teisininku, gydytoju, rankdarbių kūrėjai, turtingos bibliotekos savininkui – ekslibris.lt.
2. Kvietimas į renginį. Kartu nueiti į koncertą, degustaciją ar kūrybines dirbtuves. Juk kaip bežiūrėsi, visko, ko reikia, dauguma mes turime. O jeigu kažko neturime – tai tuomet dar didesnė tikimybė, kad tokius renginius sau retai leidžiame. Toks kvietimas – ir dovana, ir laikas praleistas kartu – kas gali būti geriau. Kvietimą galima gražiai įpakuoti, papildyti šventiniu sveikinimu su šiltais žodžiais ar pridėti gardėsį. Daug pasirinkimo – geradovana.lt
3. Stilingas pirkinių krepšys. Studentei, mamai, paauglei, draugei. Galima nešiotis vietoj rankinės arba įsimesti į ją kaip papildomą krepšį. Tuomet jau niekada parduotuvėje tai damai neprireiks neekologiško ir nestilingo parduotuvės maišelio. Mums patiko Loqi – neblunka net antrus metus naudojamas ir skalbiamas. Tiks ir pirkiniams, ir bibliotekos knygoms susidėti, įsimesti vaikų žaislus į kelionę, o vasarą – į paplūdimį. Bus mėgstamas ir naudojamas kasdien. Pravers ir vyrui (ypač tempiančiam į namus plastikinius maišelius).
4. Kvietimas į restoraną. Apsilankyti restorane, kuriame dar nebuvote, paragauti ko nors egzotiško, skanaus, estetiško arba tiesiog linksmai pokštauti prie kokteilio, vyno taurės ar popiečio arbatos. Ir dovanos ieškoti iš anksto nereikės, tik rezervuoti staliuką. Tinklapyje bookatable.co.uk ne tik rasite garsiausius Londono restoranus, bet ir puikių nuolaidų bei pasiūlymų. Lietuvoje restorano ieškokite čia. O jeigu labai norite kažką supakuoti – įteikite kvietimą su atviruku ir maža jaukia smulkmena.


5. Fotosąsiuvinys. Apie bendras jūsų akimirkas. Puiki dovana seneliams, draugei, vyrui, sesei, dukterėčiai ar sūnėnui ir kitiems šeimos nariams ar brangiems draugams. Juk retas dėl savęs knisasi fotoarchyve – taip malonu, kai tai padaro kiti. O jeigu įteikti dovaną per sudėtinga arba artimasis per toli – galima nusiųsti suasmenintą atviruką: su savo miesto vaizdu, savimi ir asmenišku palinkėjimu. Rekomenduojame photobox.co.uk ar zoombook.lt.
6. Dvylikos laiškų prenumerata. Norintiems sudėti dėmesį, o ne daiktus, kad dovana būtų itin asmeniška ir kupina minčių – dvylikos laiškų prenumerata. Įsipareigojimas kiekvieno mėnesio tam tikrą dieną išsiųsti po laišką. Pirmame laiške iškart gali būti ir temos, apie kurias rašysite – pvz. Meilė, Baimė, Svajonės, Nuotykis, Šimtas dalykų, kurie man tavyje patinka, ir kt. Paprastesnis variantas – skrynelė (mason jar) su smulkiomis dovanomis ir dvylika susuktų ritinėlių: dvylika dalykų, kurie man tavyje labiausiai patinka.
7. Girlianda. Labai šventiška, daili ir ilgai grojanti dovana, kuri papuoš ne tik šias ir kitas Kalėdas, bet ir vakarojant nušvies terasą ar sodą, o gal balkoną pavers stebuklinga vieta. Mums patinka thewhitecompany.com ir berrylights.lt.
8. Vėliavų girlianda. Tiks mamoms, nes jas iškabinus, lengva nuskaidrinti vaikų kambarį ir nuotaiką, o vėliau, užuot ilgam nugulusi į stalčius, lauks gimtadienio, rugsėjo pirmosios, mokslo metų pabaigtuvių ar kitų švenčių. Mums patiko jumatamade.com. Beje, etsy.comsuvedus parduotuvės šalį Lithuania, atrasite ir daug kitų nuostabių kūrinių iš gimtinės.
9. Kvietimas kartu kažką išmokti. Pasigaminti sušių, šokoladinių saldainių, kibinų, šimtalapio, natūralaus kremo, auskarus, susiplakti kokteilį ar dar kokių įdomybių, žodžiu, dovanoti patirtį. Tiks tiems, kurie „ir taip viską turi“. Įvairių idėjų rasite portale Laisvalaikio dovanos. Londone rekomenduojame makabriškas kokteilių gaminimo klases The Last Tuesday Society klube bei Įdomybių, meno ir gamtos istorijos muziejuje (The Viktor Wynd Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History) – thelasttuesdaysociety.org.
10. Svajonės. Užsidirbkite daugybę karmos taškų ir prisijunkite prie gerumo akcijų. Padėkite vienišiems, ligotiems ir likimo nuskriaustiems seneliams, kurie negali savimi pasirūpinti. Aukoti galite internetu – redcross.lt. Kita prasminga dovana ir jausmas, kad išpildei, kad ir mažą svajonę ir bent truputį prisidėjai prie gražesnės šventės vaiko, kuriam kitu atveju jos galbūt visai nebūtų – www.vaikusvajones.lt. O jeigu siunčiate atvirukus – pasirinkite tuos, kurie padeda vykti geriems dalykams, pvz., Laimingi namai – visus pinigus už atvirukus skiria padėti moterims, patiriančioms šeimoje smurtą.
11. Prenumerata. Jeigu nepavyksta atlėkti į Lietuvą, siuntinį išsiųsti pavėlavote, bet pasveikinti norisi – užsakykite prenumeratą (sodininkui – apie sodą, smalsiam – Iliustruotoji Istorija, stileivai – mados žurnalą ir pan.). Kas mėnesį pašto dėžutėje rasdami mėgstamo leidinio numerį, jus dar ilgai minės geru žodžiu – prenumerata.lt ar magazinesdirect.com.
12. Kelionių žemėlapis. Mėgstančiam keliauti vyrui, draugui, draugei – nutrinamas žemėlapis (Scratch map): aplankyti ir nutrinti kuo daugiau šalių ir jų vėliavų. Daug geriau nei nutrinami loterijos bilietai.
Tekstas publikuotas Londoniete.lt
Daugiau idėjų – kitame tekste jau rytoj:)
Ieškodami dovanų – nepameskite laiko artimiesiems,
Gitana

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X