Spinner
Šlapdribos vakarui – mėgstami žaidimai su vaikais
1

Kai lauke nesinori pasivaikščioti net su tinkama apranga, išsitraukiame mėgstamus žaidimus. Pastebėjau, kad labiausiai vaikams patinka tie , kuriuos su jais žaidžia tėvai. Štai mūsų šeimos pastarojo meto topas:

Doblle. (14,99 EUR) Tai žaidimas, kuriame reikia surasti kortose sutampantį paveikslėlį ir jo greitai atsikratyti. Penkerių metų dukrai ir 9 metų sūnui labai patinka jį žaisti – sesei gal dar ir dėlto, kad brolis tikrai „sulėtina” savo tempą, kad ir sesė pasijustų laimėtoja. Žaidimas azartiškas, nesudėtingas ir gana smagus. Be to nedidelis – tad patogu pasiimti į kelionę. Vienas žaidimas užtrunka apie 20 min.

dobble.jpg
dobble

Kubelių istorijos. Kai vaikai būna mažiukai, tai jų istorijos dažniausiai būna tokios: „Aš ėjau ir pamačiau žuvį, tada ėjau toliau ir pamačiau fontaną, ten pamačiau rodyklę ir nuėjau toliau, kol pamačiau piramidę…” Tačiau įdomu stebėti, kaip kasmet jiems augant istorijos sudėtingėja, tampa vis labiau fantastinės ir įdomesnės „Sykį radau raktą, nežinojau, ką jis atrakina, tad nuskridau į mėnulį, ten pasiėmiau žuvį ir grįžau į fontaną, atrakinau spyną ir nusišypsojau, nes radau lobį”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lAXjp2rOmcE&w=560&h=315]

Alias. Turime mažųjų Alias piešk – tačiau jį pritaikome kitaip: vaikai pamato paveikslėlį ir tada savo žodžiais atpasakoja, o kiti bando atspėti. Būna labai smagu.

Šachmatai. Šį žaidimą žaidžiame tik su vyresnėliu, jaunėliams tenka numuštos figūros, bet vis tiek smagu. Nepaliauju girtis, kad šio žaidimo mane išmokė mano tuomet šešiametis sūnus.
Blitz. Dar vienas greičio žaidimas (13,99 EUR)– žaidėjai turi greitai identifikuoti, kas paveikslėlyje netinka ir pasirinkti tinkamą figūrėlę, visuomet būna teisinga tik viena iš penkių, tad ugdo ir mąstymą, ir greitį. Tiesa, kai buvo mažesni, žaisdavome supaprastintą savo susigalvotą variantą.
Yatzi. Kauliukų žaidimas (3,69 EUR), kur reikia greičiau surinkti visas reikiamas kombinacijas: mažoji seka, didžioji seka, namas, penki trejetai ir pan.

yatzi
yatzy

Žuvelių žvejyba. Sukasi tvenkinukas, žiopčioja žuvys, o tu linguojančios meškerės pagalba bandai jas sumeškerioti – kas nėra itin paprasta, bet labai linksma. Patinka ir mažąjam Jonui, ir vyresnėliams, ir net tėtis nepaprastai entuziastingai žvejoja, nei kiek nepasiduodamas!

Kelionė po Lietuvą. Tiesiog rideni kauliukus ir keliauji per Lietuvą, rinkdamas miestų korteles, susipažindamas su miesteliais – kuriuose buvai ar gal dar būsi. Tokių ridenimo ir ėjimo žaidimų turėjome nemažai. Pvz. Eime grybauti (su tikrais minigrybukais, renkamais į krepšiukus), Joniukas ir Elenytė ir kitus.
Kai pas jus bus diena be ekranų (mes tokias kartais turime), išsitraukite mėgstamą stalo žaidimą ir pamatysite, kaip netikėtai įsijungia azartas ne tik vaikams, bet ir tėvams.
O kokie dabar jūsų mėgstamiausi? Pasidalinkite apačioje komentaruose.
Smagiai pabūti vaikais su vaikais,
Gitana

1

  1. Egle 31 sausio, 2018 Reply

    Dixit – labai patinka visai šeimai, na tik mažoji dar lieka už borto 🙂

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X