Spinner
Užgavėniškas savaitgalis
0

Man vasaris yra tas mėnuo, kai jau labai pradeda trūkti saulės ir šviesos. Tiesiog juntu visa savo esybe, protu, net oda, kad energijos rezervai, sukaupti vasarą gulint ant žolės, jau baigiasi. Viskas. Finito. Reikalauju saulės. Todėl Užgavėnės, nors ir tik simboliškai pradedančios kalbėti apie žiemos pabaigą, man labai tinka savo prasme. Va tik tas oras tai manęs neįkvepia. Šventė su +12°C būtų daug linksmesnė.

Todėl šiuo metu, kaip tik svarstau, ką čia nuveikus savaitgalį: patingėjus ar ne. Jau 4 metus, kiek esame Lietuvoje, planuojame nuvažiuoti į Rumšiškių užgavėnes, bet vis tas blaivus protas, kad bus begalės žmonių, veiklų, didelis plotas ir mūsų vaikiams kažkuriuo momentu nusibos, prasidės zirzimas ir tada reiks tempti juos per visus tuos laukus kažkaip vis atgraso. Bet gal dar ryšimės. Svarstom…

Arba pasirinksime Trakus, kur nei daug, nei mažai ir visko užtenka. Čia buvo pirmosios mūsų vaikų Užgavėnės, jiems palikusios be galo didelį įspūdį. Tuometinė 5-metė dukra viena nuėjo į ratuką šokti su visom raganom ir velniais, o mudu negalėjom patikėti tuo, ką matėm. Ji sukosi ratuku ir šypsojosi, o mes tik lydėjom akimis, nes dar du špokus laikėm ant rankų.

Dar vienas variantas aktyvių bendruomenių Užgavėnės, kurios visada būna jaukios ir kaimyniškos. Mūsų kaimynystėje jos taip pat rengiamos. Man jos žavios tuo, kad šventė vyksta bendruomenės iniciatyva ir daugelio žmonių noru sukurti kažką bendro – susikurti sau šventę. Kai žmonės sako ne „negaliu, nenoriu”, o „aš užmaišau tešlą blynams”, „aš paruošiu žaidimus”, „mes padarysime Morę”, „malkų laužui atsineša visi po glėbį” – tada viskas vyksta sparčiai ir be bambėjimų. Bravo, Riešės bendruomene!

Va čia toks neblogas „Made in Vilnius” Užgavėnių renginių sąrašiukas, besibūriantiems aplink Vilnių, o mažesni miesteliai, manau, visi turės Užgavėnes tradiciškai įprastose vietose.
Gražių emocijų, sveikų vaikų ir lai saulė ateina greičiau. Mano sodas jau pasiruošęs ją sutikti. Aš irgi.

Su meile,
Renata

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X