Spinner
Naminio gimtadienio vinys
0
Naminis gimtadienis

Kaip ir žadėjome straipsnyje apie gimtadienius savo tvirtovėje – keletas idėjų, kaip suteikti žavesio ir spalvų vaiko gimtadienio šventei namuose. Gimtadienio vinys:

  • Vytis tėtį, kurio kartoniniai šarvai apklijuoti saldainiais kaip takeši pilies rungtis. Visi ir prisibėgios, ir prisikvatos.
  • Paeiliui taikytis į saldainių pripiltą pinjatą bus daug vaikų klegesio ir azarto. Pinjatą lengva pasigaminti patiems ant pripūsto baliono klijuojant laikraštinio popieriaus skiautes, mirkytas vandens-miltų mišinyje. Pakanka 3-4 sluoksnių, kitaip pinjata tampa per tvirta vaikams pramušti.
Pinjata
Pinjatą nesunku pasigaminti – o džiaugsmo ir azarto bus daug!
  • Lobio paieška pagal užuominų žemėlapį. Lobiu gali tapti ir gardėsiai ar saldainiai, kuriuos dėtumėte ant stalo – tik šiuos sudėkite į skrynią ir paslėpkite, kol suras lobio žygyje. Sugalvokite bent penkias užuominas. Pvz. “Šalia šito daikto šalta, aplankai jį, kai išalksti” – o radęs šaldytuvą, jame randą tolesnę užuominą. Lobio ilgai ir smagiai esame ieškoję ir bute.
Lobio paieška žolė
Čia lobio vaikai ieškojo sodyboje – bet puikiai galima ir namie ar kieme
  • Prizų šulinys arba balionai su staigmena. Užrištomis akimis vaikas ištraukia vieną virvutę arba balioną, prie kurio būna pririšta staigmena: tarkim, kreidelės, plaukų gumytės, balionai, gardėsiai ir pan.
Balionai
Balionų viduje gali slėptis staigmenos
  • Dovanų įteikimas. Jį paverskite gražiu ritualu – karūnuotas jubiliatas lai gražiai priima dovanas iš svečių šventės metu, o ne skubėdamas tarpduryje. O tuomet, kol dar visi linksmi ir neišvargę – padarykite bendrą nuotrauką.
Karūna
Pagaminkite jubiliatui karūną, o dovanų įteikimą paverskite ritualu
  • Pardavėjai ir klientai. Vietinėje sumuštinių kavinaitėje, cukrainėje ar ledainėje netrūks nei norinčių padirbėti, nei apsipirkti. Įdarbinti galima ir tėtį su klouno nosimi, dalysiantį vaikams į ragelius pasirinkto skonio ledus iš didelių indų – pramoga visada sulaukianti mažųjų ovacijų.
  • Šventės vainikavimas. Išlydėkite drauge su jubiliatu kiekvieną svečią, padėkodami ir įteikdami jam mažą lauktuvę, kurias išvakarėse paruoškite drauge su vaiku: įdėkite ten mažą žaisliuką, ledinuką, sausainių ar balioną ir dailiai supakuokite, papuoškite gimtadienio temos simboliu. Paprasta idėja tokiems lauknešėliams – sumuštinių maišeliai: dekoruokite juos bulvių antspaudukais, mirkytais akriliniuose dažuose.
    Arbūzai dekoruotas maišelis
    Gimtadienio lauktuvės vaiko draugams – palengvins liūdesį atsisveikinant

    Išsiųskite po šventės padėkos laiškelį, dar geriau – su patenkinto vaiko foto, kaip jis naudoja gautą dovaną. Taip pat persiųskite ir gimtadienio akimirkas, prisiminimui apie nuostabią namuose sukurtą šventę.

Tekstas publikuotas 2018 m. "Beatos virtuvė" pavasario numeryje

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X