Spinner
Dovana baigiant mokyklą
2

Nors egzaminų karuselė jau gerokai įsibėgėjusi, paskutinis skambutis mokyklose skambėjo tik šią savaitę. Žodžiu, šį gražų žydintį pavasarį abiturientai užgulę knygas. Nemiega jie  naktimis, keikia save, kad nepadarė to ar kito anksčiau, ir jų tikrai nepaguosite, jei pasakysit, kad nesinervuokit, visiems taip buvo, visi baigė. Man mama tiesiog įduodavo šokolado –  a la smegenims. Žinojau, kad jis man nesukiš datų ir formulių į galvą, bet vis tiek sueidavo.

Gyvenimas teka savo vaga ir po visų bemiegių naktų ir tarškėjimo klaviatūra ateina šventė – mokyklos išleistuvės. Tokia proga sveikina patys artimiausi šeimos nariai, mylimieji ar labai artimi draugai. Ką padovanoti jaunam žmogui, užbaigusiam svarbų savo mokslų etapą?

Svarbiausias aspektas, mano galva, šiuo atveju – kad tai būtų vertingas arba įspūdžius bei patirtį kuriantis dalykas. Tikrai nepatarčiau dovanoti IT/ video/foto technikos, nes ji labai greitai kinta, atsinaujina arba genda, lūžta. Tokie dalykai pateisinami, mano galva, tuo atveju, jeigu žmogui studijuosiančiam fotografiją ar video meną reikalinga padori įranga mokytis.

Klasikiniai papuošalai 

Juvelyrika puikus pasirinkimas, nes dovanoti papuošalai išlieka ilgam ir visada yra šalia tavęs. Tinkamų juvelyrikos dirbinių galima rasti tiek vyrui, tiek merginai. Kai aš baigiau mokyklą, man tėveliai padovanojo perlų vėrinį ir auskarus. Turiu juos iki šiol, jais puošiuosi, nes tai neblėstanti klasika ir visada šiltai prisimenu jų gavimo progą.

Dar vienas puikus pasirinkimas apyrankės ar pakabukai su reikšmę turinčiais karoliukais. Raskite išmintį, žinias simbolizuojantį karoliuką ir jį padovanokite. Ir tikrai, tai nebūtinai turi būti pelėda ar akiniai, būkite kūrybingi 🙂  Tokių papuošalų galite rasti TROLLBEADS ar PANDORA parduotuvėse, kurios knibžda įvairiais grožiais. Vėliau ant to pačios apyrankės galima verti karoliuką gavus pirmą darbą, susituokiant, nukeliavus į ypatingą vietą, susilaukus kūdikio ir kitomis svarbiomis gyvenimo progomis. Jaunas žmogus turės galimybę kurti sentimentalią savo gyvenimo grandinę. Tik svarbiausia neskubėti ir išlaukti, kad kiekvienas karoliukas išties turėtų prasmę.

Fotosesija

Šiais selfių laikais padovanokite profesionalią fotosesiją, nes jaunas žmogus daugiau niekada nebus toks, koks yra dabar. Jei mėgstame fotografuoti savo kūdikius, būtinai nufotografuokime ir savo suaugusį vaiką, juk to labai laukėme, nors dabar, turbūt, mielai atsuktume laiką atgal…

Medis

Jei turite kiemą ar močiutės kaimą, pasodinkite tądien medį – geriausia gal vaismedį, kad primintų patarlę „mokslo šaknys karčios, bet vaisiai saldūs“. Gitana yra pasakojusi, kad vienam savo krikšto vaikų yra dovanojusi obelį. Auga žmogus, o drauge ir jo medis. Puiku ir ilgaamžiška! Negana to, puiki istorija būsimai kartai. Juk jie jas taip mėgsta.

Kelionė

Jei tik leidžia galimybės, išleiskite savo jaunuolį ar jaunuolę į kelionę. Atsižvelkite į savo šeimos galimybes ir neskraidinkit savo vaiko iškart į Australiją. Tai gali būti išvyka kažkur šalia, Europoje, savaitgalis Lietuvos kurortuose ar smagus turas automobiliu po nematytas kaimyninių šalių vietas. Tai būtų tarsi atpildas už jų pastangas visus pastaruosius 12 metų ar daugiau. Atokvėpis su nuotykiais ir nauja patirtim. Tai neužmirštama!

Ilsėtisis ir patirti nuotykių patinka visiems. O jei dar pavyktų slapta sutarti dėl šios dovanos su geriausių draugų ar draugių tėvais – išvažiuotų visa smagi kompanija ir būtų be galo įsimintina.

Etninės kilmės DNR testas

Jau rašėme apie jį, bet dar kartą priminsime, kad tai galimybė padovanoti naują ir netikėtą informaciją apie žmogaus kilmės šaknis. Rinkinys labai gražiai supakuotas ir reprezentyvus kaip dovana. Jaunam žmogui turėtų būti įdomu pažvelgti į savo kilmės dėlionę ir suvokti savo unikalumą.

Kokybiškas kelioninis krepšys

Nuo šiol jaunuolis ar panelė turės nuolat keliauti tarp namų ir studijų miesto, tad kokybiškas ir dailus kelioninis krepšys būtų kaip tik. Galite į jį pridėti traškučių, šlepetes, jaukų pledą, dantų pastos ar šeimos nuotrauką. Iš tikrųjų tiks visi daiktai savarankiško gyvenimo pradžiai.

Tautiniai drabužiai

Juos tiktų dovanoti prieš išleistuves, kad galėtų jais pasipuošti šventės metu. Žinoma, jie tiks tiems, kurie tai vertina ir supranta jų reikšmę. Pasipuošę oficialiai daliai tikrai atrodys ypatingai ir tikėtina, kad ras ne vieną progą jais pasipuošti, nes lietuviai pagaliau išmoksta švęsti ir vertinti savo paveldą. Taip, kaip šiais metais mes, lietuviai, šventėme vasario 16-ąją – puikus pavyzdys.

Dar turėjau mintį kaip dovaną scooter’į ar automobilį, bet kažkaip pagalvojau, kad šiems dalykams gal jau turėtų užsidirbti patys… tada vertins tą daiktą visiškai kitaip…

Su meile,
Renata

2 Comments

  1. Goda Pulvienė 22 birželio, 2020 Reply

    Mūsų dukra prieš kelis metus baigė mokyklą, tad su vyru nusprendėme padovanoti žiedą. Rinkomės balto aukso žiedą iš šios parduotuvės https://dote.lt/ziedai/balto-aukso-ziedai/. Manau tokia dovana merginai labai tinkama, nes simbolizuoja virsmą į jauną moterį 🙂

    • Renata Jakimavičienė 26 birželio, 2020 Reply

      Na, išties dailūs žiedai. Ir ilgaamžė dovana tikrai. Ar patiko dukrai? Ar nešioja žiedą?

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X