Spinner
Kaip švęsti Mindaugo karūnavimo dieną?
0
Karūna pyragas karūnavimas karaliai

Ofisas tuštokas. Dauguma pasinaudojo savaitgalio dingstimi ir išlėkė į gamtą, pajūrį ar sodybas. Atsinešiau pyrago – juk šventė! Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Kelios idėjos, kaip suteikti šventinės auros ir smagumo Mindauginių dienai.

Apie renginius geriausia paieškoti savo mieste – čia gana nemažą sąrašą pateikė LRT portalas.  O mes daugiau apie tai, kaip šventę galite susikurti ir patys.

Karūnos formos pyragas

Sukau ir šiaip ir anaip galvą, kaip gi padaryti tą karūną. Ir sumąsčiau – į kekso formą įpylus nedaug tešlos (šiuo atveju – receptas – tinginys), forma gaunasi gana panaši į karūną. O jeigu dar papuošite kokiais “brangakmeniais” – uogomis, riešutais ar pan.- išvis super. Pyragas gan saldus, todėl rinkausi šilauoges, kurios kiek palengvina saldumą. O zefyriukai – dėl karūnos “pagyvinimo”.

Karūnos tortos formą pagaminau keksinėje (Foto: Martynas Zaremba)

Karūnos

Ir ne tik vaikams. Net jeigu neturite vaikų – pasidabinkite karūnomis ofise ar namuose, ir keliomis šypsenomis aplinkui iškart daugiau. Štai tokias karūnas mes pasigaminome ofise ir ne tik karūnavome Mindaugą (jis nuotraukoje žemiau), bet ir pasipuošėme patys. 

Štai tokiomis karūnomis sykį papuošiau visus kolegas ofise

Paprasčiausiu būdu kaip pasigaminti karūną dalinausi straipsnyje apie Tris Karalius, tiesiog iš post-it lapukų ir klijų, o karūną nuotraukoje ant kekso išsaugojau iš neseniai vykusio dukrytės gimtadienio. Jai karūną gaminau iš kartotinio popieriaus ritinėlio, papuošiau blizgučiais ir pradūrusi peiliu dvi skylutes užmoviau ant lankelio.

Galima karūną, o tiksliau vainiką, nupinti ir iš gėlių ar iš ąžuolo lapų.

Esu gaminusi ir tokias karūnas: vyrišką ir princesišką

Pasidomėkite istorija

Gaminant karūnas – puiki proga vaikams truputį papasakoti, o ir patiems prisiminti, kas tas Mindaugas ir kuo jis mums svarbus. Mes dar turime leidyklos “Aukso žuvys” kadaise išleistas labai šaunias spalvinimo knygas istorine tematika, viena jų skirta ir Karaliui Mindaugui. Bus proga išsitraukti. Deja, nerandu, kad kažkur jų dar būtų galima įsigyti.:(

Pasveikinkite Mindaugus

Jiems irgi galite nupinti vainiką (gėlių arba ąžuolo lapų) arba įteikti karūną.

Improvizuotai karūnuotas kolega Mindaugas su visomis karališkosiomis regalijomis (foto: Martynas Zaremba)

(Beje, daugiau idėjų, kaip švęsti vardadienius, galite rasti čia.)

Sugiedokite tautišką giesmę

Valstybės dienos proga sugiedokite tautišką giesmę. Šią dieną, 21 val., ji tradiciškai bus giedama visame pasaulyje.

Pasibuvimas kartu

Šventė visada geriausiai jaučiama draugijoje. Turime tradicinį draugų pasibuvimą “Radviliškio žemuogių pievelė” – mūsų geri draugai pasikviečia į savo sodybą bičiulius ir drauge su šeimomis savaitgalį praleidžiame kartu: gaminame maistą, kepame, važiuojame maudytis, apžiūrime kokią lankytiną vietą. Tie pasibuvimai visada pakrauna geros energijos. Mindauginės, Žolinės, Joninės – progą galima lengvai sugalvoti:)

Lankas
Senieji amatai arba karyba – patraukia vaikų dėmesį (foto iš Vikingų kaimo)

Pajuskite senąją dvasią

O jeigu norite pajusti senųjų laikų dvasią – važiuokite į Gyvosios archeologijos dienas, kurios tradiciškai šiuo metu vyksta Kernavėje ir vėl kvies liepos 6-8 d. Likus savaitgalį mieste – pasižiūrėkite, tikriausiai pas jus irgi bus įvairių renginių. Vilniuje galima užsukti į pikniką Lukiškių aikštėje, bus atrakcijų ir renginių, aplankyti Valdovų rūmų renginius ar ekskursijas, o iki piet – užsukti į Valstybės pažinimo centrą, labai fainą ir nemokamą muziejų, kuriame šventės proga bus ir interaktyvių renginių (į pastaruosius reikia registruotis). Pažinimo centras turi ir labai smagų žalią vidinį kiemą-parkelį, kuriame galėsite pasidaryti nedidelį pikniką ar tiesiog prisėsti kavos puodeliui ant suolelio. 

Smagios karūnavimo dienos!

Gitana

Atnaujinta 2019-07-05

 

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X