Spinner
Kaip praėjo mūsų metai bloginant
0
Metukų gimtadienis Gitana Renata

“Koks jau tu didelis užaugai!” Taip sušunka tetulės pamačiusios seniai nematytą vaiką. Šiandien panašiai norisi sušukti ir mums – gal kitiems kažkas per lėtai, per mažai, o mums viskas pačiu laiku. Kaip mamai savo vaikas pats gražiausias, taip ir mums – ta kūryba pati mieliausia, nes mėgaujamės pačiu procesu. Nors paties startuolio kūrimas einasi lėčiau, negu planuota, bet blogas važiuoja. Per metus publikavome apie 80 įrašų. Subūrėme 770 gerbėjų būrį Facebook (jokių pirktinių gerbėjų neturime, tik tie, kurie paspaudė patinka savo noru). Turėjome kelis partnerystės projektus. Toliau gilinomės į dovanų subtilybes. Kalbinome įdomius žmones.

Ir labai daug išmokome

Nuo nulio užkurti WordPress svetainę (ir gana gražią:). Pačios dėliotis ir maketuotis naujienlaiškius. Suplanavome, sudėliojome ir analizavome savo pirmąją visuomenės nuomonės apklausą su RAIT tyrimais (ne be gerų draugų pagalbos ir konsultacijų, ačiū Indruže), tikimės, jos įdomiais rezultatais dar pasidalinsime. Kurti svetainę ir naršyklės plėtinius (irgi ne be draugų ir kolegų konsultacijų pagalbos – ačiū Valdui ir Kristijonui) – kūrėme ne patys, Crafts-World, pelnėme reikliųjų klienčių vardą ir nuolat norėjome, kad viskas būtų geriau ir be jokių bug’ų. Būtinai paskelbsime, kai svetainė su naujomis galimybėmis startuos.

Išmokome suprasti geros nuotraukos vertę (ačiū Martynui, kuris dažnai pagelbėdavo ir Dovilei Jakštaitei, už skilties Apie mus nuotaikingą foto). Kalbėti tiesioginiame eteryje, kad ir per FB live:) (Nors kaskart sprendžiam dilemą, kaip ten reikia laikyti tą telefoną, kai filmuoji video:)) Kurti logotipą (ačiū Monikai). Spręsti konfliktus (ačiū Vadimui – už optimizmą, ilgas teisines konsultacijas, rūpestį ir auksinį sakinį „viskas bus gerai”). Saugoti motyvaciją.

Tai, kad ir anksčiau esame dirbusios komandoje, padėjo viena kitą paskatinti, kai būdavo emocinis nuopuolis ir kildavo klausimai “kam man viso to reikia”. Per tuos metus tikrai ne kartą pagalvodavome, kaip gerai, kad esame dviese, nes po vieną jau turbūt būtume seniai rankas nuleidusios.

Svarbiausia, išmokome džiaugtis mažais dalykais

Kaip tie vaikai: valio, jau turime pirmus gerbėjus, oho, kažkas mums parašė straipsnio komentarą! Mus pakvietė išbandyti produktą ar išmėginti jų pramogą. Mums atsiuntė dovanų! Mūsų paprašė parengti dovanų tekstą! Į mus kreipiasi patarimų, ką padovanoti. Mums pasiūlė bendradarbiauti ir parengti publikaciją “Beatos virtuvė” apie vaikų gimtadienius! Kalėdinės temos nori “Londonietė”! 15 min.lt prašo perpublikuoti mūsų interviu su kavos kūrėjais!

Kažkas per susitikimą pasakė, kad žino mūsų blogą! Įvedus į paiešką kai kuriuos dovanų raktažodžius – mes tarp pirmųjų paminėjimų! Mums parašė laišką ir pasiūlė temą – kaip padėkoti medikams! Mūsų naujienlaiškį užsiprenumeravo 30 žmonių! Mums parašė Facebook rekomendaciją!

Galbūt kažkam visa tai atrodo kaip vaikų žaidimas su akmenukais. O mums tie akmenukai – talpina visą naujų atradimų pasaulį.

Ačiū, kad šiuos metus esate kartu ir kad padedate mums klupti, tiestis, mokytis, džiaugtis ir augti.

Gitana ir Renata,

Dovanų fėjos iš “Ką padovanoti.lt”

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X