Spinner
8 požymiai, kad žmogui reikia šios verslo dovanos Kalėdoms
3

Dėžutė šokolado ar USB, pyragas ar knyga, vynas ar bilietai į teatrą? Tokie būna tipiniai pasirinkimai renkant verslo dovaną Kalėdoms. Bet yra viena dovana, reikalinga kone kiekvienam profesionalui − nuo teisininko iki verslininko, nuo konsultanto iki gydytojo, nuo bankininko iki valdybos nario, apie kurią nepagalvojote.  
Jie komentuoja žiniasklaidoje, jų veido būsimi klientai ar galvų medžiotojai ieško LinkedIn, juos komentuoja facebooke, jų bloguose sekėjai ieško įžvalgų ar patarimų. Jie skaito pranešimus, paskaitas, dirba su klientais, mezga naujus verslo kontaktus. Vadovauja įmonei, dėl kurios dydžio kiekvienam kolegai jau negali paspausti rankos. Jie viską turi arba gali nusipirkti. Kokios dovanos reikia tokiam žmogui? Ta dovana − tai profesinis verslo portretas. Abejojate? Štai 8 požymiai, kad  klientas, partneris ar kolega apsidžiaugs gavęs dovanų kvietimą į verslo fotosesiją.

  1. Verslo nuotraukoje atrodo dešimt metų senesnis nei dabar.  Fotografija ir aprangos stilius sparčiai žengia į priekį, tad kartais sena nuotrauka žmogų ne jaunina, o sendina.
  2. Nuotraukoje atrodo dešimt metų jaunesnis nei dabar. Žinoma, atrodyti jaunesniu gal ir smagiau, ypač moterims, bet geriau, kai internetinė tapatybė sutampa su realia, ypač kalbant apie verslą.
  3. Brunetė tapo blondine. Įsivaizduokite, praeinate pro svarbų klientą ir net nepasisveikinate − nes dėl pakeistos plaukų spalvos jos nepažinote.
  4. Profilyje − beveidė ikona. Ar Jums patiktų, jeigu atėjus į susitikimą, žmogus sėdėtų su kauke? O LinkedIn ir FB profiliuose − apstu mūsų verslo partnerių ar klientų be profilio nuotraukos ar sunkiai įžiūrimu veidu.
  5. Atsiželdino/ nusiskuto ūsus arba barzdą. Neįtikėtina, kaip ūsai ir barzda neatpažįstamai pakeičia žmogų.
  6. Priaugo dešimt kilogramų. Solidi patirtis kartais ateina su solidžiu svoriu − būtina perteikti tai ir verslo nuotraukoje. 
  7. Numetė dešimt kilogramų. Jeigu klientas nedirba lieknėjimo papildų įmonėje ar sporto klube, kur būtina pabrėžti pokytį − IKI ir PO, jam patiks nauja profesionali nuotrauka.
  8. Paprašytas nuotraukos, sako “paieškosiu kokios nors”. Kai prireikia nuotraukos − atnaujinti komandos aprašą internete, įdėti CV konkursiniame pasiūlyme, pristatyti laiške pavaduojantį kolegą arba siunčiant komentarą su foto žurnalistui − dažnai toks žmogus puola ieškoti tinkamos, o kaip tyčia  − visur su vaikais, užstalėje, su grupe kolegų, be makiažo, raudonu veidu ar keista grimasa.

Odontologai sako, dantų šepetėlį reikia keisti kas pusę metų. Verslo fotografai sako − verslo nuotrauką būtina atnaujinti bent kas porą metų. Tad kai galvosite apie originalią dovaną klientui ar verslo partneriui,  kvietimas į verslo fotosesiją bus išsigelbėjimas. O tiems, kurie gali nusipirkti viską patys − puiki Kalėdų dovana pačiam sau. Jei tokios norite  kreipkitės į Martynas Zaremba.

3 Comments

  1. Dzūkiška pirkia 16 lapkričio, 2017 Reply

    Naudingas straipsniukas. Bet jei papildytumėte keliomis nuorodomis, kur tokią paslaugą galima įsigyti, tai tikiu ne vienas tiesiog nukeliautų ten ir įsigytų. Pvz. aš.

    • Gitana 16 lapkričio, 2017 Reply

      Dzūkiška pirkia, dėkojame už atsiliepimą ir gerą žodį! Drąsiai galime rekomenduoti tokiai fotosesijai Martyną Zarembą, kurio specializacija yra verslo arba korporatyvinės nuotraukos, LinkedIn foto. https://www.linkedin.com/in/martynaszaremba/ – čia rasite ir jo profilį, ir kontaktus. Greitu metu Martynas planuoja pristatyti ir dovanų kuponus savo paslaugai. Fotografo kontaktas: 8 687 85251. Patiks, manau, ne tik nuotraukos, bet ir pati fotosesija, kurios daugelis bijo kaip velnias kryžiaus, kaip sako pats Martynas:)

  2. […] Straipsnio autorė Gitana Baliutavičienė […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X