Spinner
Dovana keturiasdešimties metų moters jubiliejui
0

Kai sukanka keturiasdešimt, būtinai reikia dovanoti kažką apčiuopiamo. Kažką tokio itin originalaus, ko ji pati sau nenusipirktų. Kas turėtų išliekamąją vertę, kas primintų tą įsimintiną datą. Tokiais stereotipais dažnai vadovaujamės, o iš tikrųjų –
keturiasdešimties metų gimtadieniui svarbu dovanoti tą patį, ką ir paprastam gimtadieniui – tai, kas džiugina moterį. Apie idėjas moters gimtadieniui kalbinu Kristiną Malevskienę, kuri pati neseniai atšventė keturiasdešimties metų sukaktį.

Trijų vaikų mama, laisvalaikiu užsiimanti butiku “Mano lietuviški namai”, Finansų ministerijos komunikacijos skyriaus vadovė, pati yra gana praktiška, mėgstanti teatrą, mokanti labai skaniai gaminti (net ir įmantrių patiekalų), komunikabili ir visada pasitempusi bei dailiai atrodanti moteris.

Ką padovanoti turinčiai viską

Kristina, kaip išrinkti moteriai dovaną sukakties proga? Ypač jeigu ji, kaip pavyzdžiui tu, tarsi turi viską.

Dažnai žmonės galvoja – va, jubiliejus, apvali data, tai būtinai reikia kokios nors skulptūros, milžiniškos vazos, didžiulės žvakidės ar dar kažko tokio “substancialaus” 🙂 Kas jau tikrai primintų apie šią gražią sukaktį ir ko nenusipirktum sau pati. Išties, tokių dalykų sau dažniausiai ir nepirkčiau – nes jų nereikia. Mieliau gaučiau dovanų kokybišką blakstienų tušą ar čekį į apatinio trikotažo parduotuvę.

O kokios dovanos patinka tau?
Pačios geriausios dovanos man – kai kviečiama kartu pasibūti. Nesvarbu, kokiu būdu. Pavyzdžiui, paskambina ir sako, “Kristina, apsirenk šilčiau” ir išveža kur nors į gamtą ant kelmelio paiškylauti. Arba bet kur kartu pasibūti – į spa, į degustacinę vakarienę, į sodybą. Aš šiemet savo gimtadienio proga taip pat pasikviečiau savo mielas moteris – tetas, dukras, mamą, vaikų auklę – kartu pasibūti SPA centre. Ten bendrausime, lepinsimės procedūromis ir tiesiog leisime laiką drauge.

O vyro gimtadieniui – sukviečiau slapta visus draugus ir artimuosius, ir draugui daviau užduotį kažkaip jį ten atvilioti. Staigmena pavyko išties puikiai, visi atidėjo savo planus ir rado laiko pasibūti ir skirti jam dėmesio. Net nenorėjo skirstytis, o vyras stebėjosi, kad nesuuodė jokių organizacinių ženklų ir buvo labai laimingas.  
Man patinka klausytis muzikos –  mėgstu, kad būtų muzikinis fonas ruošiantis į darbą, o per telefoną garsas toks šniokščiantis. Todėl kokybiškos bevielės ausinės ar bevielis grotuvas būtų super dalykas, nors mano vyras juokiasi, kad tokia dovana visai neromantiška būtų, o tiesiog buitis. O jeigu dar su nustatytu mėgstamu dainų grojaraščiu – laiminga būčiau iki debesų.  

Teatras, manau, puiki dovana, tik mano atveju, kadangi aš jį  labai mėgstu, tai norimus spektaklius jau esu mačiusi, o nesu iš tų žmonių, kurie gali žiūrėti tą patį spektaklį antrą sykį, kaip ir skaityti antrąsyk tą pačią knygą. Esu taip mėginusi, bet jau to įspūdžio ir tos pradinės euforijos nebebūna.

Labai fainos yra ir nematerialios dovanos. Kai pernai buvo mūsų bažnytinės vestuvės, prašėme  draugų, kad padovanotų mums vestuvių proga savo talentą. Buvo du draugai, kurie tikrai tai ir padovanojo – kaip tikri profai mums grojo ir dainavo. Bet dauguma dar stokoja tokiems dalykams drąsos.

Pati mėgstu gaminti, tad kursai, kaip kažką pagaminti ar kaip greitai supjaustyti morkas jau nenustebintų, bet pavyzdžiui, grįžus iš darbo ir radus namuose kokį patyrusį šefą gaminant “Kristinos vakarienę” – va čia tai būtų įspūdinga.  Tiesa, svajoju nebent į Daivos Mikšiūnienės konditerijos studijos užsiėmimus nueiti, ypač į tuos, kai atvyksta kviestinis konditeris iš Prancūzijos.  

Nesu rankdarbių žmogus, tai atkrenta visokios rankdarbių knygos, dekupažo ir pan. – tai ne mano žanras, kaip ir savipagalbos knygos arba patarimai “Kaip uždirbti milijoną”.

Man labai patiktų retorikos kursai, kažkada esu dalyvavusi Adrijos Čepaitės mokymuose – būtų tikrai įspūdinga turėti privačią jos pamoką. Manau, jos pamokos būtų įdomios daugeliui – ankstesniame darbe įmonė buvo surengusi jos užsiėmimus, buvo tikrai vertinga ir įdomu.

O šiaip kažkodėl mūsų aplinkoje nusistovėjo tradicija gimtadieniams dovanoti pinigus – tiesiog tada nusiperka žmogus tai, ko pats nori.

Kokia dovana įsiminė tau pačiai?
Šiemet mane dukra Kotryna labai nustebino per jos gimtadienį. Naktį nuėjusi randu vonioje ant savo tualetinio stalelio man skirtą žalią voką. Pirma mintis ir siaubingas išgąstis buvo – atsisveikinimo laiškas. Paauglystė, viskas jautru, aštru. Kaip beprotė atplėšiau tą voką ir skaičiau peršokdama kas ketvirtą eilutę. Nubėgusi prie jos lovos, patikrinau kaip kvėpuoja, ir tik įsitikinusi, kad saldžiai miega, ramiai perskaičiau laišką. O jis buvo labai šiltas ir jautrus, ji parašė laiškus ir man, ir tėčiui: už ką yra dėkinga, kaip mes ją auginame, ką mes jai duodame, kaip ji tai vertina. Skaičiau ir ašaros bėgo upeliais…

Dar kasmet laukiu krikšto tėvų skambučio – jie pirmieji paskambina anksti ryte ir visada palinki labai asmeniškai, taip, kaip jie mane pažįsta, kaip jie mane mato. Dėmesys ir palinkėjimai, turbūt tai labiausiai įstringa, bet ne bendrinės frazės “laimės sveikatos”, o labai asmeniškai.

Taigi 8 praktiškosios Kristinos rekomendacijos, ką dovanoti daugmaž viską turinčiai keturiasdešimties metų moteriai.

Išsivežkite ją į iškylą

Moterys, kurios turi viską – net ir joms niekada nebūna per daug dėmesio. Surinkite draugus arba tiesiog šeimą – ir išsivežkite ją į netikėtą iškylą miške, parke ar į draugų sodybą.

Kokybiškos bevielės ausinės ar nešiojama garso kolonėlė

Kiekvieno ryto rutina jai prabėgs maloniau, skambant mėgstamai muzikai. Dovana bus dar šiltesnė, jeigu prie jos pridėsite savo sudarytą arba jos mėgstamų dainų grojaraštį.

Abonementai ar dovanų kuponai į teatrą ar kiną

Padovanokite kortelę, abonementą ar dovanų čekį teatrui ar kinui. Šiuo metu, pvz., platinami abonementai į „Kino pavasarį”. Nacionalinis dramos teatras, Operos ir baleto teatras turi dovanų kuponus, jais galima atsiskaityti ir už bilietus internete.

Kvietimas apsilankyti SPA

Padovanokite pasilepinimą – masažu ar procedūromis, daugelis Spa centrų turi dovanų kuponus, pvz. Nidos kopos. Dar geriau – jeigu tai bus bendras pasibuvimas, pavyzdžiui, pasikviečiant draugę, sesę, mamą, tetą praleisti laiką kartu SPA, pasilepinti ir pabendrauti.  

Kokybiška kosmetika 

Geras blakstienų tušas, kokybiška kosmetika, kvepalai – visada reikalinga moteriai. (Galima nužiūrėti, kokią ji naudoja).

Apatinio trikotažo čekis

Dailiai atrodydama moteris ir jaučiasi geriau, nes moters savijauta dažnai susijusi ir su išvaizda.

Kvietimas ragauti restorano degustacinį meniu

Nemažai restoranų siūlo degustacinį meniu, pasikvieskite damą, moterį, žmoną, sesę ir kartu ragaukite naujų patiekalų. Juk mokate ne už maistą – už patirtį, už naujų skonių atradimus ir estetiką, už buvimą kartu.

Padovanokite savo talentą

Galbūt grojate akordeonu, šokate flamenko, galbūt vaidinate ar piešiate – tokios dovanos visada būna labiausiai iš širdies.

Ir svarbiausia – klausykite, moterys dažnai prasitaria apie savo norus ir svajones,

Linkėdama girdėti,
Gitana

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X