Spinner
Lietuviškos dovanos emigrantų vaikams
0
Bumerangas

Tikime, kad žaislų gausoje išsirinksite tą, apie ką svajoja vaikas. Tikriausiai, jų jau paprašė savo laiške Kalėdų seneliui. O mes norėtume pakalbėti ne apie žaislus – o galbūt tai, ką galėtumėte po eglute pridėti prie jų ar net vietoj jų (jei užtenka drąsos). Nors iš pradžių džiugesys tikriausiai nebus toks, kaip radus eilinę Lego pakuotę, ponį ar Barbę, bet tos dovanos padės atžaloms geriau pažinti savo šaknis.
Bumerangas. O gal kaip tas bumerangas, vieną dieną sugrįšite į Lietuvą? Tuo tarpu pasipraktikuoti galima mėtant bumerangą. Smagus ir įtraukiantis užsiėmimas. Neseniai vieno septynmečio gimtadienyje bumerangas buvo įvertintas kaip topinė dovana.
Knyga „10 litų“. Nedaug teturime lietuviškų komiksų, o ši istorija apie jau išnykusią mūsų valiutą ir apie lakūnus Darių ir Girėną, skaniai susiskaitys ir didelio, ir mažo skaitytojo. Daug naujo sužinosite ir patys – ona.com
Apranga su lietuviška simbolika. Kalbame ne apie tuos suvenyrinius drabužius su trispalve, o apie skoningą, lietuvaičių siūtą aprangą su įvairiais mums svarbiais simboliais. Pvz. kepurės su Vyčiu arba marškinėliai. Šie dar ir tampa atšvaitu tamsoje. Arba marškinėliai su baltų simbolika – tiks ir dideliems vaikams.


Istorinės spalvinimo knygos. Leidyklos Aukso Žuvys spalvinimo knygutės. Smagiai parašytos knygos istorine tematika, kurias galima spalvinti. Apie Barborą Radvilaitę, viduramžių Kernavę, apie partizanus ar Žalgirio mūšį.
Samčio burtai. Lengvų patiekalų receptai, kuriuos lengvai galės pagaminti ir mažieji. Puikiai tiks pradinukams, paskatinant juos grįžus iš mokyklos savarankiškai pasigaminti lengvų patiekalų.
Stebuklinės lietuviškos pasakos. Tenka išgirsti karts nuo karto piktinantis, kokios baisios ir žiaurios lietuviškos pasakos. Taip manančioms, praverstų paskaityti „Bėgančios su vilkais“ ten labai gražiai aprašoma, kuo svarbūs pasakoje tie kaulų ar kiti mus šiurpinantys archetipai. Beje, vaikystėje tos vietos visai kitaip persiskaito ir užsifiksuoja. Pasakos mus moko, pasakos perteikia tautos išmintį, be to, jų yra ir tikrai gražiai iliustruotų. Mums patiko „Nieko rimto” leidyklos „Trys laimės“.

Žaidimas „Baltų žemės“. Patiks mėgstančioms stalo žaidimus šeimoms. Istorinis edukacinis vaidmenų stalo žaidimas 9-13 a. baltų genčių tema. Kito tokio žaidimo, kuris mokytų pažinti mūsų senąją kultūrą nežinome, ir vien dėl to jau verta juo pasidomėti – rikis.lt.
„Ačiū, Lietuva“ užrašinė. Su faktais, už ką mes dėkingi Lietuvai, tiks paauglei, jau mėgstančiai rašytis savo mintis ir užrašus. Kai klaus vaiko, iš kokio jis ten užkampio – bus pasikaustęs faktais, kuriais mes galime didžiuotis – aciulietuva.lt.
O svarbiausia dovana – dovanokite laiką. Galvodami apie tai, kuo nudžiuginsite brangų žmogų, su meile pakuodami jam skirtą dovaną (nesvarbu, mažą, didelę, patirtį, daiktą), išbandydami kartu vaikui dovanotą žaidimą, eidami drauge į spektaklį, neskubėdami su kolega gardžiuodamiesi kava bei paties iškeptu pyragu ar kikendami prie kokteilio su mylima drauge. Nes šiame daiktų ir pertekliaus pasaulyje dovanos yra svarbios tiek, kiek į jas sudedame savo šilumos ir meilės.

Šis tekstas publikuotas www.londoniete.lt 
Linkiu laiko, tam kas svarbiausia,
Gitana
 
 

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X