Spinner
Šventinis maratonas įveiktas
0

Palengvėjimas. Toks jausmas mane apėmė šiandien atėjus į ofisą. Po dviejų savaičių šventinio chaoso, nejučia imi branginti sustyguotą darbotvarkę, kėlimąsi laiku, vaikų darželį ir mokyklą, pietų pertrauką ir paprastas daržovių salotas. Eglutė dar žybsi, šiugždantys popieriukai išmesti, gautos dovanos surikiuotos į vietas. Kokios dovanos maloniai nustebino?
Nežinau, kokia čia iš manęs gausis dovanų portalo verslininkė, nes labai dažnai man atrodo vertingiausios rankų darbo dovanos. Tos, prie kurių žmogus pridėjo savo ranką: kepdamas, kurdamas, dėliodamas, pakuodamas, džiovindamas, siūdamas… Gal sutapimas, bet iš savo brangių draugių gavau širdį šildančių dovanų: pačios užaugintos ir sudžiovintos mėtų arbatos, dailiame stiklainyje su apelsinų žvaigždelėmis; siuvinėtą rankšluostuką iš austos drobės (dar bene iš draugės močiutės skrynios), dailiai dekoruotą lininį pirkinių maišelį, meduolių eglutę ar burnoje tirpstančių biscotti su pistacijomis…
Pas mus su draugėmis jau daug metų nusistovėjusi tradicija Kalėdoms dovanoti pačių rankomis sukurtas dovanas. Retsykiais, žinoma, pasukčiaujame, bet dažniausiai – tai būna rankų darbo dovanos. Šiemet dovanojau puodelius su ranka išrašytais žodžiais apie juos ir brandintą riešutų pyragą, dėžutę iškeptų meduolių ar aguoninį pyragą. O mažam krikštasūniui Ūkui „sumūrijau” meduolinį namuką (tiesa, pirktą iš Ikea), papuošiau jį gardėsiais, vidun prižerdama saldžių staigmenų ir svarbiausia – viduje įžiebiau mini girliandą:).

Išsikepkite kalėdinių meduolių (foto: Martynas Zaremba)
Meduolių namelis nudžiugins ir kolegas, ir mažuosius (foto: Martynas Zaremba)

Antra kategorija, su kuria sunku prašauti – valgomos arba vartojamos dovanos: skani kokybiška kava, kokybiški šampūnai, geras šokoladas arba riešutai, tyras alyvuogių aliejus, vynas. Tokios dovanos puikiai tinka ir žmonėms, kurie turi viską, ir kai reikia nedidelių dovanų bendram giminių pasibuvimui. Tokių šiemet ir pati dovanojau, ir pati gavau.
O kuo labiausiai džiaugėsi vaikai? 9 metų Kasparas – vienareikšmiškai jau ne vienerius metus kliedi Lego. Gavo iš Kalėdų senio, krikštamotės ir senelių iš viso tris rinkinius ir nuo to buvo tik laimingesnis. Visą Adventą laukdamas Šv.Kalėdų kas vakarą vartė Lego katalogą, svajodamas, ką šiemet ras po eglute. Pirmieji du buvo jo norų sąraše – bet paskutiniojo nebuvo ir vis tiek džiaugėsi nesvietiškai. Su geru lego rinkiniu sunku prašauti, jeigu vaikui 5-11 metų:)

Lego dovana
Lego gerbėjui lego kubelių nebūna per daug…

Dar jis labai norėjo drono, bet paskui apsigalvojo. Kita vertus, matydama, kaip ofise su juo žaidžia mūsų dideli „vaikai” – manau, berniukui nuo 8 m. ir iki 99 m., tai puiki dovana.
Kasparas nėra tas vaikas, kuriam itin rūpėtų apranga, ir vis dėlto buvo neįtikėtinai laimingas gavęs prieš Kalėdų atostogas marškinėlius su žvynais, iš kurių susidėlioja Lego Ninjago veidas, o perbraukus per žvynus jis pasikeičia.  Puiki dovana Lego gerbėjui.

Penkerių metų Gabija dievina piešti ir žaisti kavines bei fėjas: tai tuoj pat sėdo spalvinti su naujuoju dailės lagaminėliu ponių spalvinimo knygą bei džiaugėsi Pitų gaminimo rinkiniu, iš labai faino gamintojo Hape. Sumuštinukų gamybos priemonių ji prašė laiške Kalėdų seniui. Labai patiko ir Lego rinkinys su elfe ir sparnuotu žirgu. Ir, aišku, mažoms mergytėms patinka puoštis – tad buvo laiminga, kaip moka džiaugtis tik maža mergytė, gavusi blizgaus audinio mėlyną suknelę.

Mažajam Jonui dar 1,8 mėn., ir jam menkai terūpi dovanos. Tad jam teko žvaigždėta pižama – ja buvo labiausiai patenkintas ir vis rodė į žvaigždėtas rankoves, ir Lego Duplo maži rinkinukai – keksiukų ir lėktuvo, kurie domino mažylį labai trumpai, juos tuoj pasičiupo vyresnieji. O šis „kraustė” saldžiuosius namelius – ir ne tiek magėjo suvalgyti jų turinį, kiek iškrapštyti saldainius iš blizgančių popieriukų. Dar buvau nupirkusi jam kopėtėles, nes jis itin mėgsta viską stebėti, ką darome virtuvėje, tai būtų tikrai jam tikusi dovana, nors ir ne žaislas, deja, ją pamiršau padėti po eglute, tai teks įteikti be progos:)

Iki dvejų metų vaikams dovanos menkai rūpi – tad galite dovanoti ir praktiškus daiktus.

Saldumynų rinkinukai – vaikams suteikia bene daugiausiai momentinio džiaugsmo. Tik čia svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Ir įdomumas: kuo saldainis labiau nematytas, gražiau įpakuotas, tuo vertingesnis. Vaikai labai mėgsta ledinukus ant pagaliuko, guminukus, taip pat monetas, įvyniotas į blizgančią foliją, kinderius, mini snickers/bounty/twix, šokoladines figūrėles, šokoladinius traškius rutuliukus ir kramtomus saldainius. Visokio skonio pupelės arba žaidimas (kur gali tekti paragauti ir smirdančių kojinių skonio arba šunų maisto pupelę), taip pat sulaukė vaikų aplodismentų. Vaikai visad lieka sužavėti mini „Tictac” – tai tokios mažulytės dėžulytės, talpinančios vos kokius aštuonis žirniukus. Jų būna pirkti oro uostuose, ir man jų parvežė gerasis kolega Laimonas.

Mano krikšto dukrai dvylika metų. Tokio amžiaus merginoms jau dovaną išrinkti sunkiau. Ji labiausiai džiaugėsi gavusi 3D rašiklį, kuriuo jau kitą vakarą gamino dovaną savo pusseserei, knygų skirtuką ir lankelį su ausytėmis. Taip pat dvi dienas neišlindo iš mano jai dovanoto miegmaišio, jau toks amžius, kai važiuoja į stovyklas, o savo miegmaišio dar neturėjo, tad žinojau, kad turėtų praversti. Tik nesitikėjau, kad ir tiek momentinio džiaugsmo suteiks:) Šiltas, malonus liesti, spalvingas, ir dar man patinka, kad specialus užtrauktukas neįsega medžiagos, kaip kad dažnai būna su įprastais užtrauktukais.

Miegmaišis žibintuvėlis botai gertuvė
Kokybiškas šiltas miegmaišis – ilgaamžė dovana

O dar du mano krikšto vaikai – jau studentai. Tai vienam atiteko antčiužinys, kad būtų patogiau bendrabutyje miegoti, o kitai – jaukus pledas. Barakuose jaukumo niekada nebūna per daug:) Ir pačios daryta keramikinė muilinė ar gal saldaininė – nelygu kaip pritaikysi. O paaugliui krikšto sūnui – gardėsių ir bilietai į kiną. Gal su draugu, o gal su panele, ką aš žinau:) Faina vis dėlto mąstyti, kas nudžiugintų tau brangų žmogų ir dar smagiau – kai su dovana pataikai:)

Linkėjimai,
Gitana

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X