Spinner
Dovana vyrui
5

O taip! Ilgai laukta tema. Patikėkit, ji sudėtinga ne tik Jums. Mes taip pat ne visada žinome, kuo galime nustebinti savo vyrus, bet kažkaip įgudome įsiklausyti. Tą nuoširdžiai patariame ir Jums.
Jei vyras moteriai visada pataikys su papuošalais, kosmetika ar masažais, tai moterys vyrams tokių saugių pasirinkimų turi kur kas mažiau. Technologijos, automobiliai, meistravimas – ne visoms moterims įkandamos temos. Štai čia puikiai sužaistų dovanų sąrašai, kai vyras užmatęs sau tinkamą žaisliuką įmestų jį į listą ir visiems viskas būtų aišku – konkretu ir paprasta. Kitaip tariant, win-win situacija.

Kadangi visai neseniai praūžė Kalėdos, pakalbinau aplink save esančius vyrus – draugus, giminaičius, kolegas – ir paklausiau, kas nudžiugino Kalėdų rytą. Atsakymų gavau gan įvairių. Patikėkit, yra daiktų, kurie juos džiugina.

Dovanos vyrų grožiui ir komfortui

Berods trys iš mano kalbintųjų gavo barzdaskutes, nes du norėjo išbandyti šį reikalą (iki tol skutosi tik peiliukais), o kito – jau buvo gerokai nusidėvėjusi. Praktiškas įrenginys, nes tas kasrytinis reikalas mane asmeniškai nuvestų į neviltį, nors, kai pagalvoji apie makiažą kas rytą…

Merino vilnos termo rūbai. Jei darbo ar laisvalaikio pobūdis diktuoja lauko sąlygas, jie amžinai bus dėkingi už jaukią antrą odą ir nevaržančius judesius. Be to, jie visada pravers slidinėjant ar čiuožinėjant, su vaikais ar be jų. Beje, aš pati šiemet gavau pirmą termo rūbą dovanų ir man, kaip nemėgstančiai aplink save vynioti rūbų sluoksnių – labai patiko.

Kaklaraištis, varlytė. Kad ir kaip nuobodžiai skambėtų, bet, rodos, mano vyrui šių kaklo raiščių niekad nebus per daug. Žinoma, jie ne amžini: susidėvi, susitepa neišvalomai, nusibosta. Kaip moteris kasdien keičia papuošalus, taip vyrai keičia kaklaraiščius. Pastebėkite, kuriuos nešioja daugiausiai, taip suprasite, kokios spalvos mieliausios, nes jei aš pirkčiau emocijos apimta tai būtinai kažką ryškaus, bet prieš pirkdama stebėjau jo kasdienius pasirinkimus. Pastebėjau, kad jam patinka melsvi, pilki, juodi atspalviai. Tad šiemet pataikiau. Žinoma, tai aktualu vyrams kasdien nešiojantiems šį aksesuarą, o jei juos pasiriša tik kartą metuose per draugų vestuves ar jubiliejų- tokiam žmogui raskite kitą dovaną.

20180124_143857
dar vienas aksesuaras į kolekiją

Laikrodis. Štai mano būsimas svainis gavo berods jau penktą laikrodį ir tuo labai džiaugėsi.  Čia panašiai kaip su kaklaraiščiais – aistra tam tikriems aksesuarams. Turi jų ir sportinių, ir klasikinių, ir skirtų laisvalaikiui. Šįkart tiksintis prietaisas atkeliavo iš lietuviškojo sėkmingo startuolio Filippo Loreti, sumušusio Kickstarter platformos rekordus.

dovana laikrodis_filippo loreti
laikrodis Fillipo Loreti

Dovana sielai

Knygos. Taip, tikrai tinka ir vyrams. Tik vėl –  pasistenkite pajusti, ko jis ieško. Galbūt minėjo pavadinimą, galbūt pradėjo domėtis kažkuo nauju ir „ryja” bet kokią su tuo susijusią informaciją. Mano vyras dovanų yra gavęs ne vieną kulinarijos knygą. Jos jam patinka ir yra aktyviai naudojamos. O štai kitas mano kalbintas vyras džiaugėsi per šias Kalėdas gavęs „The Great Book of Base” (~30 EUR), skirtą adrenaliną mėgstantiems šokinėtojams iš laaabai aukštai.

knyga, kurios jam labai reikia

Dovanos vyrų laisvalaikiui

Meškerė. Tikrai labai daug vyrų mėgsta žvejoti, net jei ne kas savaitgalį, tai bent kartą kitą vasarojant pasėdėti ramiai ant lieptelio, įmerkus į ežerą kojas, suvilioja daugelį. Čia aš prasta patarėja, kuri geresnė, bet jei sumanysite pirkti – susiraskite draugą, kolegą, pažįstamą, nusimanantį apie tai ir prašykite rekomendacijų. Mano tėtis gavo dovanų ir jau po Kalėdų skubėjo į žvejybos parduotuvę susipirkti visą kitą smulkmę kaip valas, kabliukai ir kiti aksesoriai. Pasakojo, kad žūklės reikmenų parduotuvėje atsitrenkė į didžiausius žvejų kamščius – ji buvo sausakimša. Taigi, žvejybos reikmenys rūpi daugeliui – check.

meskere
foto: Alan Bishop //Unsplash

Bilietai į sporto varžybas. Šią dovaną įteikite sporto aistruoliui.  Dovanosite daug įsimintinų emocijų ir adrenalino, o jei pasiseks ir mėgstamos komandos pergalę. Tokią dovaną dovanojome savo vyrui/tėčiui, tiesa, gimtadienio proga. Kadangi krepšinio ar futbolo lygų reikalai man visiškai tamsus miškas, su vaikais paruošėme rankų darbo demo bilietą, kurį galėjo kovertuoti į bet kurias pasirinktas varžybas. Taip jis galėjo pasirinkti tikrai tas rungtynes, kurios jam įdomios. Jo pasirinktas renginys jau labai greitai, laukia jų kaip vaikas, suagitavo dar krūvą draugų ir kolegų, pasiims drauge ir didžiuosius berniukus, tad kompanija vyks nemaža, o nuo to tik smagiau.

Jei domitės sportu daugiau nei aš – dovanokite tikrus bilietus į konkrečias varžybas.

Power bank’as. Taip! Nes nuo nuolatinio browsinimo telefono ar planšetės baterija nusėda visur ir visada. Pažadame, kad šis daiktas iškart ras vietą jo krepšyje ir bus naudojamas ilgai nedelsiant. Ponas Mantas su juo nebesiskiria

Dovana meistrui

INCRA liniuotė. Va čia tai braižybos dievų ir meistrų daiktas. Toks yra mano pusbrolis ir Kalėdų Senis tai žinojo. Šią savo dovaną jis pavadino „afigienu daiktu”. Su šia liniuote (~50 eur) itin patogu viską atmatuoti ir braižyti, pravers net jei vyras pats daro namų remontą. Tiesiog su ja darbas labai pagreitėja, nes nereikia matuoti atstumų, o tiesiog kiši pieštuką į perforuotą skylutę ir brėži.

incra liniuotė
INCRA liniuotė

Geriausia dovana

Teigiamas nėštumo testas. Ši dovana mano favoritė ir palikau ją pabaigai tiems, kurie paskaitys iki galo. Ją gavęs žmogus sakė, kad tai buvo geriausia dovana, nuspalvinusi jo šeimos Kalėdų rytą labai šviesiai. Tik linko į šią dovaną, deja, negaliu įdėti, reiks užsidirbti patiems. Tai įrodymas, kad vyrams ir ne praktiškos, o emocinės dovanos taip pat „sugroja”.

nėštumas
Tai nėra baigtinis sąrašas, o tiesiog pastarųjų švenčių apžvalga. Vyrus ir jų dovanas pakibinsim dar ne kartą. Dovanas jiems, ypač artimiausiems, išrinkti nėra sunku. Sudėtingiau su tais, kurių kasdien nematai arba pažįsti ne taip gerai. Tada verta pasiklausinėti jo paties arba jo artimųjų.

Su meile,
Renata

5 Comments

  1. […] Dar daugiau idėjų – straipsnyje Dovana vyrui. […]

  2. Silvija 31 kovo, 2018 Reply

    Labai puikus sąrašas 🙂 Ypač patiko, kad paminėjai merino vilnos rūbus 🙂 Ir pati daug tokių turiu, ir kitiems mielai dovanoju. Laikrodis irgi puiki dovana, na bet čia jau reikia arba labai gerai žinoti vyro skonį, arba leisti jam pačiam išsirinkti. Nes vistiek nepigus daiktas, tai jeigu nepatinkantį išrinksi, gali supykti 🙂 O ir šiaip reikia žinoti, kokių funkcijų iš laikrodžio vyras tikisi. Man asmeniškai labai patinka šios piniginės https://bellroy.com/ Ko gero gražiausios ir funkcionaliausios, kokias esu mačius. Tai vyras irgi jau gavęs yra tokią nuo manęs. O šiaip mėgstu vyrą nustebinti ir ne tokiomis „vyriškomis” dovanomis. Pavyzdžiui per praeitą gimtadienį nupirkau kelialapį https://www.noriunoriunoriu.lt/lt/t/druskininku-spa Tai vyras iš pradžių nustebo, bet poto sakė labai smagiai praleido laiką su manim ir visokiausiom procedūrom 🙂

  3. Adas 14 spalio, 2019 Reply

    Tikrai puikus sąrašas, aš dar norėčiau pridėti, universalią dovaną – https://www.noriunoriunoriu.lt/lt/t/poilsis-birstone . Tai pzv poilsio kelialapiai į Birštoną. Tik tiek vyrui tiek moteriai.

  4. Adomas 17 spalio, 2019 Reply

    Yra tokia vieta netoli Raseiniu – Karpynė , ten galima pernakvoti, skaniai pavalgyti ir žinoma pažvejoti karpių, tad jei vyrui patinka žvejyba, tai kelialapis į šia vietą tikrai būtų puiki dovana 🙂

  5. Pijus 26 rugpjūčio, 2021 Reply

    Metai iš metų žmonės nežino ką kitiems padovanoti, bet variantų tai apsčiai! Jei mėgsta keliauti – tiks ir kokia pramoga. Jei mėgsta puoštis – koks nors papuošalas, vyriška apyrankė arba pakabukas. Visi vyrai turi raktus, kokybiškas raktų pakabukas taip pat nepamaišys..

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X