Spinner
Asmeninės dovanos idėja
1

Man regis, savo artimiesiems per retai pasakau visus gerus žodžius, kurių jie verti. Šiemet bandau taisytis:) Kelis savo brangius žmones nudžiuginau rankų darbo dovana – puodeliu. Ne, paties puodelio negaminau – tik užrašus ant jo. Surašiau kiekvienam asmeniškus dalykus, mažus ir didelius, kurie tą žmogų daro man ypatingu. Nuo „kepi skaniausias pasaulyje bulves” iki „atleki tuoj pat, kai tik reikia važiuoti gimdyti”. 
Kelias brangias drauges, vyrą ir net vieną ypatingą kolegę, gimusią tą pačią dieną kaip ir aš, šiemet apdovanojau tokiais puodeliais. Kai kuriuos per Kalėdas, kai kuriuos – per gimtadienius. Regis, dovana paprasta – puodelis. Ir ne iš brangiųjų – netgi kaip tik patariama rinktis kuo prastesnės kokybės porcelianą, nes tuomet geriau įsigeria užrašas. Bet mano galva, ji labai brangi ir tokia “iš širdies”.
Visų pirma, reikia prisėsti ir pagalvoti, kuo tas žmogus ypatingas, įdomus, brangus, kuo jis tave džiugina.  Aš nelabai linkusi formuluoti, “kodėl aš tave myliu” – nes man kažkaip atrodo, kad aš žmones myliu tiesiog, ne už nieką, už tai, kad jie yra ir kad gyvenimas mane su jais suvedė. Tai formuluoju “kodėl tu esi nuostabus” arba “Tu esi ypatingas, nes…”.
Užuot rašęs vien abstrakčiai – pvz. skaniai gamini, esi geras, rūpestingas – kur tik įmanoma, sukonkretinkite: pvz., “tu kepi skaniausią lazaniją”,“tavęs nesupykdo net vaikai, sudaužę telefoną”, “ištempi mašiną iš pusnies”, rūpestingai auklėtojai “supinate gražiausias mergaičių kasas”, “vaikas bėga atsisveikindamas jūsų apkabinti”, “vadina jus geriausia drauge”, gydytojai “švelniausių rankų žmogui, ramiai ir sklandžiai padėjusiai į pasaulį ateiti mano dukrytei”, “už tai, kad tris valandas man kartojote “tu šaunuolė”, anesteziologams „ačiū, kad saugiai nuskraidinote į matricą ir sugrąžinote atgal” ir pan.
Tiesa, gali tekti paieškoti  specialaus aliejinio markerio – ieškokite didesnėse raštinės prekėse, prekybos centruose tokių nebus, nes kaip rašo Pintereste daugelis išbandžiusiųjų šią techniką, labai didelė dalis markerių plaunant puodelius nusitrina. 
Antra, reikia mažiausiai kelių dienų. Pirmiausia, reikia kruopščiai nuvalyti alkoholiniu tirpalu visą išorinį paviršių. Tuomet palikti parai puodelį išdžiūti.
Kitas žingsnis – markeriu išvedžioti ant puodelio norimus žodžius ar piešinius. Pinterest daug idėjų, daugiausia jų su grafikos elementais. Bet manieji puodeliai – tai tarsi laiško nuotrupos brangiam žmogui. Daug žodžių. (Piešti moku tik širdį, gėlę ir namuką.) Labai atsargiai, geriausia su latekso pirkštinėmis (nes kitaip lieka riebūs piršto antspaudai ir tose vietose dažai nesilaikys), išvedžioju sakinį po sakinio ant puodelio. Atsargiai, vis nudžiovinkite prieš rašydami toliau – markeris ant porceliano džiūsta ilgiau. Jeigu apsiterliojo, nieko tokio – spiritu lengvai nuvalysite, tik vėl truputį palaukite prieš rašydami toliau.
Kai užrašai baigti – paliekame puodelį pernakt džiūti. Kai kur rekomenduojama palikti parai ar net trims paroms – tuomet dažai geriau įsigeria, taip sumažinant tikimybę, jog jie nusiplaus. (Vis dėlto, neatradau dar kodėl dalis dovanų puodelių nusiplauna, o dalis ne:( Lyg ir visus dariau panašiai, tik gal kai kuriuos trumpiau džiovinau).
Parą ar geriau dar ilgiau padžiovinus kambaryje, dedame puodelį į šaltą orkaitę, statome ant kepimo popieriaus, ir įjungiame kaitinti iki 230 laipsnių, kepame valandą, tuomet jeigu orkaitė kaip maniškė ventiliuojama, sumažiname kaitrą iki minimumo, o po pusvalandžio išjungiame. O jeigu neventiliuojama – tiesiog išjungiame ir paliekame per naktį ataušti.
Belieka kitądien gražiai supakuoti į celofaną ir perrišti dailia juostele. Tokia dovana puikiai tiks draugei, mamai, tėčiui, vaikui, kolegei, sesei, taip pat kaip padėkos dovana – pavyzdžiui, mokytojai ar auklėtojai. Esame gavę užklausą, kaip padėkoti gydytojai, nenešant pakišų – manau, toks puodelis, su užrašytais nuoširdžiais padėkos žodžiais bus puiki dovana gydytojai, akušerei ar bet kuriam žmogui, vertam padėkos.
Taigi šiam projektui jums reikės:

  • Balto lygaus porcelianinio arba keramikinio puodelio – parinkite tokį, koks tinka žmogui: pvz. mano tėtis mėgsta kone puslitrinius, o draugė – kavą geria iš espresso puodelio.
  • Aliejinio markerio (aš naudojau 0,8 mm Shneider aliejinį markerį)
  • Latekso pirštinių – kad neliktų riebių piršto antspaudų.
  • Spirito/alkoholio ir vatos (aš naudojau langų valiklį Frosh:) ir ausų krapštukus)
  • Mažiausiai trijų parų iki progos – kuo kruopščiau išdžiovinsite, tuo geriau laikysis dažai.
  • Popieriaus lapo su užrašytais žodžiais apie žmogų. Galite, žinoma, rašyti ir ekspromtu ant puodelio. Bet ant lapo, manau, bus drąsiau:)

Aš tikrai dar turiu ne vieną žmogų, kuriam panaudosiu šią idėją. O ir pati iš apdovanotų draugių jau gavau sugrįžusį tokį puodelį su mintimis apie mane:) Ach, kaip smagu buvo jį gauti:)
Linkiu asmeniškai šiltų dovanų,
Gita

Puodelis rankų darbo dovana
Toks puodelis – asmeniška ir universali dovana: draugei, mamai, vaikui, sesei, kolegai ar kaip padėkos dovana (gydytojai, mokytojai, auklėtojai). Šis dovanotas kolegei. Foto: Martynas Zaremba 

 

1

  1. […] puodelis. Jau rašiau apie asmeninius puodelius – meilės diena tinka kaip niekas kitas tokiam puodeliui įteikti. Surašykite ant jo visus […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X