Spinner
Ką padovanoti 9-metei mergaitei?
0

Mūsų šeimoje šventės prasideda Kalėdomis. O tada jau aprimsta tik kokią gegužę keliems mėnesiams. Nesibaigiantys festivaliai. Taigi sausis mūsų šeimoje – Rusnės mėnuo. Planuojamas gimtadienis, sudarinėjamas svečių sąrašas, gana siautulingai švenčiama ir jau tada, kaip sako ji pati – gali ateiti pavasaris. O vaikų gimtadieniai – didžiausia proga dovanoti, nes juk tų dovanų jie taip nuoširdžiai laukia.

Iki sausio vidurio jam ateiti nevalia, o jis ir nesikėsina. Jos gimtadienio dieną jau devyni metai iš eilės visada sninga. Dar nebuvo besniegės, purvinos Rusnės gimimo dienos.
Kaskart svečiams sudarau dovanų sąrašą, nes mėgstu jais naudotis pati, o ir mūsų svečiai jau įprato ir vis laukia, nes tai tikrai palengvina paieškas. Turint omeny, kad šeimoje, kurioje 4 vaikai, tų žaislų ir daiktų tikrai yra, o ir dovanomis dar dažniausiai rūpinasi ne vaikai, o jų tėvai, kurie neturi laiko, nei ūpo paieškoms.

Dovanoti apgalvotai: ko nori, ką mėgsta, kas patinka

Laikrodis. Mūsų šeima nusprendė, kad jau vaikas daugiau mažiau pažįsta laiką ir jį suvokia – metas pirmajam laikrodžiui. Mes išrinkome gražų raudoną (gink dieve, ne rožinį šiai mūsų panelei:)) ICE WATCH’ą. Klasikinis laikrodukas su dideliu ciferblatu ir aiškiais skaičiais jame, minkšta silikonine apyranke (beje, labai malonia riešui). Patarimas – pirkti internetu, nes ten kainos visada geresnės.

Išmanioji apyrankė. Šiuolaikinei mergaitei galite dovanoti išmaniąją apyrankę XIAOMI Mi Band 5 (~29 EUR). Ši ir žingsnius skaičiuoja, ir pulsą matuoja ir dar visokių dalykų sujungta su telefonu daro. Pavyzdžiui, praneša apie praleistą skambutį ar sms, jei telefonas tarkime saugiai guli išjungtas kuprinėje. Tik prieš pirkdami pasitikrinkite, ar jis suderinamas su konkrečiu Jūsų vaiko telefono modeliu. Beje, jis puikiai tinka dovanoti ir ne vaikui.

Receptų knyga „Gaminu pats” (~4 EUR) Rusnei labai patiko ir jau spėjo išbandyti receptą kitą. Jos geriausia draugė tiesiog žinojo, kad ši mėgsta suktis virtuvėje ir tas teikia jai džiaugsmo. Beje, pastebėjome, kad labai kokybiškai parengta knyga. Receptai kokybiškai parengti ir pavyksta be didesnės patirties.

Miegmaišis. Taip, apie šį rašyta jau ne kartą. Kol apsisuks visas mūsų vaikų ratas, vaikiškų miegmaišių (~46 EUR) kolekcija dar kurį laiką pildysis. Labai pravartus daiktas mergaičių pižamų vakarėliams. Rusnė be galo juo džiaugėsi, savaitę miegojo jame, po to įkalbėjom pasaugoti vasarai ir susukti.

Riedučiai. Išsvajoti ir labai jos laukti, nes vasarą drožė brolio, o šią jau galės savaisiais riedėti pirmyn. Bėda tik ta, kad žiema ne pats geriausias laikas jiems įsigyti, geriausia yra vasaros pabaiga, tada gerų prekinių ženklų riedučius galite įsigyti pigiau. Mes esame atradę Roces firmą, tokius riedučius visgi po ilgų paieškų pavyko rasti ir Rusnei. Šią jos išsvajotą dovaną įdėjau į dovanų sąrašą būtent tokių spalvų, kurios jai šiuo metu patinka – raudona ir juoda. Šiaip tikėtina, kad mergaitei būtų nupirkti balti ar rausvi riedučiai, kurie a) būtų ne itin mėgstamos šios mergaitės spalvos ir b) labai nepraktiški bei teplūs. Žinoma, jei mergaitei „berniukiškas” modelis man ne bėda, sūnums visgi rožinių ar baltų turbūt nepirkčiau.

Termosas. Ši dovana taip pat puikiai tiktų tokio amžiaus vaikui. Tiesa, jį Rusnė gavo per Kalėdas. Čia buvo jos pačios noras, nes norėjo neštis arbatos į mokyklą ir per pertraukas gurkšnoti ją su draugėmis. Bėda ta, kad jos mokykloje be galo dideli kamščiai valgykloje, tad vis dažniau randasi noras nusinešti kažką savo, bent arbatos. Labai jaukus ir smagus Esbit termosas 0,5l (20 EUR), kuris itin pasiteisins vis dažnėjančiose ekskursijose.

Suknelė, megztukas. Tokio amžiaus mergaitė jau nesusirauks gavus „tik” rūbą. Priešingai – pasipuoš ir apsidžiaugs. Savo žiemos mergaitei dovanojome megztuką su snaige. Jai patinka save sieti su žiema, nes tai jos metas. Kitai devynmetei esu dovanojusi žaismingą suknelę su Mickey. Jos mama pasakojo, kad nudžiugo ir kitą dieną jau ja puošėsi. Svarbiausia, renkant rūbą pabandyti pažiūrėti vaiko akimis ir gal kartais nupirkti kažką į šoną, kažką juokingo, kažką su personažais, kažką blizgaus.

Djeco kūrybiniai rinkiniai. Ši prancūziška kompanija ir jos kūriniai niekada nenuvilia, visada kokybiški ir verti savo kainos. Šiuo metu man labai patinka piešiniai nutrinami vašku. Tai toks malonumas kaip trinti loterijos bilietą. Nutrini ir po truputį atsiveria piešinys. Galite drąsiai dovanoti ir moteriai, kuriai tokie pasikrapštymai mieli ir teikia džiaugsmo.

Ir pabaigai ne apie dovanas. Šis dukros gimtadienis buvo namuose!!! Taip, iš pradžių visi čiuožėme ledo arenoje, bet po to sugužėjus į namus prasidejo tikras „partis”. Buvo labai paprasta, visi turėjo ką veikti, pykčių nebuvo, bet buvo daug šokių šviečiant disko lempai (ačiū, Gita!), žaidimus organizavosi patys, kaip visada persirenginėjo kostiumais, išeit nenorėjo, svečiai išsiskirstė apie 22 val. Va tokį gimtadienį užskaitau!!!

Su meile, Renata

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X