Spinner
Valentino diena. Ar reikia švęsti meilę?
1

Aš nešvenčiu Valentino dienos. Aš nežiūriu televizoriaus. Aš neskaitau “Žmonių”. Aš neperku gėlių kovo aštuntąją. Man nerūpi vasario 16. Aš nevalgau mėsos. Aš nedovanoju dovanų. Čia apie jus? Yra dvi kategorijos žmonių. Vieni ignoruoja daugumą švenčių – suprask, tai tik prekybininkų išmonė, kaip išvilioti iš mūsų daugiau pinigų. Suprask, aš neskiriu tam laiko, nes aš ir taip myliu, ir tam nereikia įrodymų (dažnai taip elgiasi būtent tie, kurie ir “nepateikia” jokių kitų įrodymų).

Yra kita kategorija žmonių – tie, kurie prisimena padovanoti gėlių, apkabinti brangų žmogų ar pasakyti jam gerą žodį, tik todėl, kad šiandien Valentino diena, gimtadienis ar kovo aštuntoji.  

Yra dar ir trečia kategorija. Žmonės, bandantys gyvenime išvengti kategoriškumo ir kraštutinumų, bet tuo pačiu ieškantys progų suteikti kasdienybei šventinių spalvų. Mes nesureikšminame su vyru Valentino dienos. Ne dėl to, kad aštuoniolika metų kartu, net ir pažinties pradžioje. Bet – leisti pamiegoti žmonai rytą, iškepti vaikams kiaušinienės kol ji miega, parnešti jai gėlių vaiko gimimo dieną ir pasiūlyti “išlėk kur pasibūti viena savaitgalį, pailsėti”; netikėtai parnešti jo mėgstamų Nomedų, paruošti tortilijų su mėsa, nes tokias mėgsta jis, džiaugsmingai išlydėti į pasibuvimą su draugais ar išlėkti savaitgalį su šeima traukiniu valgyti kibinų į Trakus – tai irgi meilės šventimas.

Kartais smagu išsikepti meduolių širdelių ar įteikti maišelį mandarinų, primenančių jūsų pažinties vaišes. Nebūtinai per Valentino dieną, bet ir ji gali būti puikus akstinas. Mes kažkaip dažniau meilės dieną švęsdavome vasario šešioliktąją, ypač kai dar nebuvo vaikų, laisvadienis puiki proga kažkur ištrūkti ir pabūti dviese.

Aš nevalgau mėsos, bet nevadinu savęs vegetare, nes dažnai gaminu šeimai mėsos patiekalus, o pati esu kelissyk ragavusi vaikams keptos vištienos filė. Manau, visur svarbiausia pusiausvyra ir saikas – taip pat ir su šventėmis. Jeigu jausi pareigą švęsti tik todėl, kad visi švenčia – tai bus labiau pareiga nei šventė. Kita vertus, jeigu išnaudosi tai kaip progą atskirti kasdienybę nuo šventės, paprastą dieną – nuo ypatingos –  bus daugiau galimybių šypsotis ir džiaugtis.

Kolega paklausė, ar bus “Ką padovanoti” svetainėje kokių patarimų, kuo nudžiuginti Valentino dienos proga, tai štai mano rekomendacijos – ir neieškokite čia originalumo:)

Paruoškite pusryčius

Nebūtinai į lovą, nežinau, kam atrodo romantiškas tas valgymas lovoje:) Man atrodo romantiška, jeigu tiesiog paruošia pusryčius tas, kas juos ruošia rečiau – mėgstamas omletas, balta kava ir pamerkta gėlė, o jeigu dar dailus desertukas pavyzdžiui iš “Patore” kepyklėlės arba čirviniai blynai….:) Ko daugiau reikia tobulam šventiniam rytui. Gal nebent tik kad kas nors trumpam pasiimtų trijulę vaikų:D

Puiki dovanos idėja valentino dienos proga - paruošti jam jai pusryčius
Paruošti mylimam žmogui pusryčius – ypač, jeigu tai darote retai, puiki Valentino dienos pradžia

Jūsų simboliai

Meilės diena, kaip ir pažinties metinės, gera proga prisiminti jūsų poros simboliką – turbūt dauguma porų turi savo dainą ar dainas, kuri primena pažinties pradžią, gėrimą, maistą, vietą. Prisimenu, kaip nuvažiavome į Birštoną, apsistojome kažkokioje poilsiavietėje ir pinigų užteko tik buteliui balto vyno ir baltai duonai:) Taip skanu buvo:) O galvoje sukasi “If you tolerate this, then your children will be next…”

Kai susipažinau su savo būsimu vyru, žinojau, kad jam patinka sunkesnė muzika, metalas, ir pan. Bet nutuokimo, kokios tos grupės, nelabai turėjau – prisimenu, degalinėje šalia žurnalistų bendrabučių, kuriame gyvenau, buvo toks kompaktų stovas ir žiūriu – CD su vyrais, kurie atrodo, mano supratimu, metalistai: ilgi plaukai, odinės striukės su kaukuolėmis ir kniedėmis. Kaip dabar prisimenu, pamaniau – o, Juliui turėtų patikti, ir nupirkau kompaktą… “Def Leppards”. Tas mandagiai priėmė, padėkojo ir nemokėdamas apsimesti, sako “O, mano sesei turėtų patikti!”.  Iki šiol abu prisimename tą anekdotą:) Tai vat galėsiu užleisti jam per “valentinkę”:D

Pasižiūrėkite kiną

Gali būti kinoteatras, o gali būti ir jaukus vakaras namie, žiūrint gerą filmą kartu, gurkšnojant taurę vyno ar skanios arbatos. Nežinau, kodėl dovanų paieškoje dominuoja žodis “originali dovana” – man regis, kartais per originalumo paieškas pametame jaukumą ir širdį.

Nueikite į restoraną ar į desertinę

Atraskite kokią įdomesnę, dar nebandytą arba kaip tik – nueikite į savo numylėtą kavinaitę. Ir tiesiog praleiskite jaukų vakarą dviese. Arba ištrūkite kartu papietauti, jeigu nuolat dirbate kaip pašėlę.  

Asmeninis puodelis

Jau rašiau apie asmeninius puodelius – meilės diena tinka kaip niekas kitas tokiam puodeliui įteikti. Surašykite ant jo visus mielus dalykus apie žmogų, viską, kas daro jį savitu, ypatingu: nuo apgamo ant nugaros, kurį jūs dievinate iki to, kad niūniuoja duše.

Puodelis rankų darbo dovana
Surašykite ant puodelio arba ant atviruko gražius asmeniškus žodžius (Foto: M.Zaremba)

Nuotraukos

Jaukios bendros akimirkos visada bus po ranka

Nuotraukos – labai asmeniška ir šilta dovana. Peržiūrėkite savo pažinties nuotraukas ir padarykite koliažą, gražiai įrėminkite, užrašykite kitoje pusėje šiltų žodžių – ir puiki dovana jau jūsų rankoje. Jeigu žmogus dažnai keliauja ir norite, kad prisiminimai apie jus būtų šalia – galite padovanoti štai tokį mini albumą: esu dovanojusi vyrui, gražiai atrodo, nuotraukos atsispaudžia gana kokybiškai.  

Tiesa, foto albumą tenka užsakyti prieš keletą dienų – o štai nufilmuoti trumpą filmuką su žodžiais, kuo žmogus ypatingas, arba sudėti fotokoliažą iš šių metų akimirkų ir papildyti jas keliais užrašais per telefono programėles galima net ir per pusvalandį.

Šokoladas

Mažai yra žmonių, kurie nemėgsta gero šokolado. Apsilankykite šokoladinėje ir rasite tokio, kokio tik pageidaujate – nuo meniškų Theobromine saldžiųjų kūrinių iki Kamasutros šokolado plytelių, norintiems aistringo įkvėpimo.

Gėlės

Padovanokite gėlių. Ir per meilės dieną, ir per kitas dienas – dieną, kai susipažinote, kai gimė jūsų vaikas, jeigu nešvenčiate kovo aštuntosios – padovanokite kovo septintąją:) Geriausia – jos mėgstamiausių. Kai vyras per gimtadienį man įteikė puokštę nuostabių eustomų, dar tokios nematytos dūminės alyvų spalvos, tokio gražumo dar nebuvau mačiusi – oho nusistebėjau, mano mėgstamos gėlės, eustomos! O vyras sako – atėjome į gėlyną, o Gabija ir išpyškina “mamos mėgstamiausios gėlės yra eustomos”. Ach tos moterys, visad turi daug pastabumo ir dar tokį pavadinimą įsiminė:)  Beje, jeigu jūsų pažinties diena šiltuoju metu laiku – galite sukurti tradiciją ir dovanoti tuo metu žydinčias gėlės: pvz., per mūsų vestuvių dieną visad žydi pakalnutės, per Gabijos gimtadienį – alyvos, o per močiutės – krokai. O dabar jau skleidžiasi kačiukai. 

Gėlės
Sukurkite tradiciją – dovanokite per šventę žydinčias gėles (Foto: A.Burden)

Staigmena

Nustebinkite mylimą žmogų, padarydami tai, ko paprastai nedarote – jeigu dažniausiai gamina ji, pagaminkite vakarienę jūs. Arba atvirkščiai – jeigu gamina jis, nustebinkite pagamindama jo mėgstamą patiekalą. Tas pats tinka ir su kitais darbais.

Ir jeigu turite – palepinkite vaikus, juk jie jūsų meilės vaisius. Mes turbūt išsikepsime čirvinių (širdinių, kaip juos vadina Gabija), blynų su nutela:) O vakare, suguldžiusi į lovą, išnaudosiu progą papasakoti vaikams, kokie jie nuostabūs.

Linkiu susikurti gražią šventę, nesvarbu ar per vasario keturioliktąją ar vėliau – ir nepraleisti progos švęsti meilę.
Gitana

1

  1. Renata 13 vasario, 2018 Reply

    Oi, kaip teisingai apie pusryčius. Aš labai nemėgstu valgyti lovoje, nes esu super duper jautri trupiniui lovoje kaip princesė ant žirnio 🙂 🙂

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X