Spinner
Švenčiame namuose: ritualai
1

Šventės jausmas turi prasidėti jau nubudus – papuošta aplinka, anksčiau už jubiliatą pakirdę tėvai (o per šventes vaikai sugeba nubusti itin anksti!) ir mažos staigmenos, išsibarsčiusios per visą dieną. Štai kelios idėjos:

Pirmoji staigmena gali būti – pusryčiai į lovą. Netradiciniai, kitokie, su gardėsiais.

Keksiukas
Vos vaikui pakirdus, jį gali pasiekti pirmoji staigmena, dar lovoje. Nuotr. Fotodyvai

Antroji – lobio paieška, kai vaikas suranda savo dovaną (o pakeliui ir mažas užuominas su staigmenomis, žinoma, padedamas brolių ar seserų).
Trečia – dailus dovanos įpakavimas. Pavyzdžiui, sesers ar brolio dekoruotas arbūzais. (Kaip dekoruoti arbūzais – skaitykite čia).
Arbuzinė dovana vėjas
Taip papuošti dovaną sugebės ir brolis ar sesė – bulvių puselės mirkytos dažuose ir apvestos. Foto: Dovilė Jakštaitė

O svarbiausia – vaikas dėmesio centre: kuo daugiau laiko tądien skirti jam, kartu žaisti, išmėginti dovaną. Todėl gera mintis – šventę su svečiais atidėti kitai dienai, ypač jei tikroji data kliūna darbadieniui. Kitaip dažnai pačiam jubiliatui per rūpesčius ir svečius nelieka laiko. Verta susiplanuoti tądien tėvadienius, galbūt anksčiau pasiimti vaiką iš darželio. Žodžiu, daryti viską, kas padeda vaikui pasijusti ypatingai ir šventiškai.
Žaidžiame su vaiku
Svarbiausia tądien – kuo daugiau dėmesio skirkite vaikui

Kurkite tradicijas. Labai smagu, kai kasmet vaikai laukia to paties akcento: pvz., matavimosi prie ūgio juostos, torto žvakučių pūtimo ir gimtadienio dainos, jubiliato karūnos, kilnojimo ant kėdės, nuotraukų girliandos – sukurkite savo ritualus.
Kilnojimas. BŪ-TI-NAS. Vaikams metus skaičiuoti- džiaugsmas

Programos vinys. Be torto ritualo, sugalvokite dar du-tris programos akcentus – iš patirties žinome, kaip lengva perdozuoti su programos “vinimis”. Vaikams turi likti daug laiko laisvai dūkti ir šėlti. Pravers viena judri veikla, viena įtraukianti veikti, kurti, gaminti pačius vaikus ir viena – pagerbianti jubiliatą.
Nuotraukų girlianda
Metų akimirkų girlianda – gali būti vienas iš ritualų (tik, aišku, su vaiko foto – čia tik emocijai:)

Kokios galimos vinys – skaitykite kitame tekste. O kaip pasiruošti šventei namuose – čia.

Tekstas publikuotas žurnale "Beatos virtuvė", 2018 m. pavasario numeryje

1

  1. […] Kitoje dalyje skaitykite – apie tai, ką veikti per vaiko gimtadienius, švenčiamus namuose. […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X