Spinner
Nežaislinės dovanos vaikams
1
Miegmaišis žibintuvėlis botai gertuvė

Skirkite laiko ir pasirenkite vaiko dovanų norų sąrašą – trokštami žaidimai, knygos, žaislai, drabužiai, pramogos. Dažnai svečiai šito teiraujasi, o užklupti iš netyčių neprisimename. Nesikuklinkite pridėti nuorodą “Dovanų idėjos” prie elektroninio kvietimo ar FB įvykio – daugelis bus dėkingi, kad neteks sukti galvos, kaip nustebinti vaiką, regis, turintį viską.

Apsvarstykite jungtinės dovanos galimybę – galbūt vaiką labiau nudžiugins viena trokštama didesnė dovana, pavyzdžiui, riedučiai ar dviratis, negu dešimt konstruktorių ar knygų. Ypač, jeigu svečiai pažįsta vieni kitus.
Įdomiau supakuokite dovaną, venkite dovanų maišelių – juk taip smagu atplėšti įpakuotą staigmeną. Jeigu tai daiktas, kuriuo pasidžiaugs tik vėliau (bilietai, prenumerata, dėlionė) – pridėkite momentinio džiaugsmo dalyką: balioną, saldainį ar papliaušką.

Dovanos įpakavimas
Vaiką labai pradžiugino vikingų gimtadienio tema taip įpakuota dovana

Neapsiribokite žaislais. Kelios mūsų idėjos iš ne žaislų kategorijos, kurios ne sykį patikrintos, išbandytos ir uždega vaikų akis:

Miegmaišis, žibintuvėlis ar peiliukas. Tiks ne tik skautui ir ne tik berniukui. Vaikiškas miegmaišis puiki dovana ir pypliui, ir paaugliui – įsirangys į dovaną tikriausiai dar šventės metu. Žibintuvėlis leis sukaktuvininkui pajusti nuotykių dvasią ir lovoje po antklode, ir palapinėje, ir einant vakare su tėvais pasivaikščioti. Peiliukas – dažnai bijoma, kad vaikas gali susižeisti. Nieko panašaus, jau septynerių metų vaikas sugeba atsakingai elgtis su peiliu. Tai dovana rodanti, jog mes pasitikime vaiku ir žiūrime į jį pagarbiai, kaip į suaugusį.

Miegmaišis žibintuvėlis botai gertuvė
Miegmaišis – daug sykių pasiteisinusi dovana, ypač jei šeima ne namisėdos

Taupyklė skaičiuojanti monetas. Taip vaikas galės susitaupyti savo trokštamai dovanai ir matys, kiek turi sukaupęs pinigų. Skaičiuojanti taupyklė taip smagu, kad tėčio kišenėse nebeliks nuolat žvangančių monetų.

Taupyklė
Taupyklė skaičiuojanti tikras euro monetas – nors šįsyk sudėti šokoladiniai:)

Bilietai į kiną. Turbūt nėra vaiko, nemėgstančio kino, o jeigu bilietus įdėsite į spragėsių prižertą dėžutę – suteiksite ir momentinio džiaugsmo bei pamatysite nušvitusias akis.

Bumerangas. Netradicinė, bet labai įtraukianti dovana, mokanti ir atkaklumo – juk teks sviesti jį ne vieną sykį, kol pagaliau pavyks išmetus susigrąžinti bumerangą tiesiai į rankas. Dar šauniau, jog ši dovana skatina vaiką daugiau laiko leisti lauke.

Bumerangas
Bumerangas – paskatins vaiką būti atkakliu ir leisti laiką lauką

Asmeniniai marškinėliai. Paskutinę akimirką tokios dovanos, žinoma, nenupirksite – užsakyti reikia bent prieš kelias valandas, bet vaikas didžiuodamasis juos vilkės, o visi klausinės, iš kur tokius gavo. Galima sukurti tradiciją dovanoti marškinėlius su vaiko amžiaus numeriu – jais galės vilkėti ir gimtadienio dieną.

Marškinėliai
Asmeniniai marškinėliai su numeriu – kuris rodo kiek vaikui metų

Sklandytuvas. Sykį mačiau, kaip berniukas atsinešė į žaidimų pievą putplasčio sklandytuvą. Kilo masinis ažiotažas. Turbūt aplinkui nebuvo likę vaiko ar tėčio, kuris per valandą nebūtų priėjęs ir paprašęs “Ar galiu paleisti?” – tikrai įspūdingas žaisliukas: toli ir gražiai sklendžia. Į valias prisilakstys ir vaikas, ir tėvai. Iš panašios operos – kokybiškas aitvaras. Tik prireiks vėjuotos vietos.

Sklandytuvas
Sklandytuvas – originali dovana vaikui, įtrauks ir suaugusius šėlti lauke

Kūrybos rinkiniai su smėliu. Kai namuose daug daiktų – sunaudojamos dovanos gera mintis. O tokie rinkiniai, kiek esamę išbandę, patinka ir berniukams, ir mergaitėms. Rami, atpalaiduojanti veikla.

Smėlio rinkiniai
Kūrybos rinkiniai su smėliu – susinaudojanti dovana, bet labai smagi

Gaublys arba žemėlapis. Jis gali tapti puikia įžanga vakaro istorijoms apie skirtingas pasaulio tautas, jų papročius, aprangą, išvaizdą, apie žmonių įvairovę ir toleranciją. Ir taip pat – padės svajoti ar planuoti jūsų būsimas keliones su vaiku. Yra ir nutrinamų žemėlapių , su smeigtukais arba levituojančių ore kaip lempa šviečiančių gaublių.

Žemėlapis
Nutrinamas žemėlapis – padės žymėti norimas keliones

Skėtis. Žaismingas skėtis, magiškai keičiantis spalvą nuo lietaus – puiki dovana ir pažadas, kad jūsų bendriems pasivaikščiojimams lauke nebus blogo oro.

Vaikiškų receptų knyga. Ypač tiks pradinukams, skatinant juos savarankiškai pasigaminti paprastus ir sveikus patiekalus. Mano pradinukei dukrai itin patinka receptų knygelės, skatina ją savarankiškai išmėginti vis naujus patiekalus. 

Vaikiški receptai knyga
Vaikiškų receptų knyga – dovana paskatins savarankiškiems eksperimentams

Dovanoti pramogą šventei. Daugelis mūsų turi daugiau daiktų, negu mums ar mūsų vaikams reikia. Todėl pagalvokite apie dovanojamą pramogą – pvz., užsakykite ledų furgonėlį, burbulų pūtikus, batutą ar saldžios vatos vežimaitį, o vaikui įteikite simbolinę dovaną (balioną, gėlę ar šokoladą).

 

Lankas
Šaudymas iš lanko arba baltų kultūros edukacija – tokia dovanota vaikui pramoga nedulkės lentynoje

Gerų idėjų,
Gitana

1

  1. […] P.s. Ką įdėti į gražiai įpakuotą dovanų dėžutę skaitykite Nežaislinės dovanos vaikams. […]

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X