Spinner
Vasariškas 6 metų gimtadienis gamtoje
1

Savo šeimoje turime vos vieną gimtadienį vasarą, tad būtų nuodėmė  tokios progos neišnaudoti švęsti lauke. Anksčiau švęsdavome savo sodyboje, bet iki jos geras galiukas kelio, tad ieškojome vietos, kur netoli Vilniaus būtų galima švęsti gamtoje. Kas ieško tas randa – ir interneto platybėse užtikau Šiaudinę salą. Patiko atsiliepimai ir aprašai – ir nutarėme net iš anksto nesilankę, švęsti ten.

Ir absoliučiai neklydome. Pirmą sykį per vaiko gimtadienį man užteko laiko ir jėgų pabendrauti su svečiais, pačiai šiek tiek padūkti ant šieno, ramiai apžiūrėti su mažuoju Jonu triušiukus ir paukštelius bei pasigardžiuoti puodeliu kavos, užplikytos ant laužo užkaistu vandeniu.

Kokiais patarimais pasidalinčiau?

Apribokite svečių kiekį

Na taip, norisi ir vaikui, ir tėvams pakviesti visus įmanomus vaiko draugus, darželiokus, grupiokus, giminaičius ir pan. Bet tada – chaosas, ir nei vaikas svečiams negali skirti tiek dėmesio, nei tėvai spėja su visais pabendrauti. Mes kvietėme 7 šeimas. Aišku, kai kurios iš jų nemažos, tad kviečiamųjų būrelis vis tiek gavosi gausokas. Bet tikrai spėjau su daugeliu ir pabendrauti, ir pajuokauti. O jubiliatė Gabija spėjo pasidžiaugti bei padūkti su savo draugais. (Kaip sakoma, reikia tiek kviesti draugų, kiek vaikui metų padalijus per pusę – taigi šešiametės dukros atveju, tris).

Labai gerai, jeigu vyresni broliai ar seserys taip pat turi su kuo pabendrauti. Pasisekė, kad Gabijos gero draugo brolis – taip pat ir mūsų Kasparo draugas, iškart turime kompaniją šėlti su vyresnėliu.

Prašykite pagalbos

Tikrai super, kai draugai pagelbėja ir pasidalija šventės rūpesčius. Kadangi mielas Mantas pasirūpino ir iškepė mėsainius bei sūrius ant grilio, o draugės padėjo supjaustyti/išpakuoti/išdėlioti vaišes – tai vėl liko daugiau laiko pačiai pasimėgauti vaiko švente.

Suplanuokite vaišes

Nemažai indų ir daiktų į gamtą tenka gabentis su savimi. Todėl čia gelbsti planavimas – reikia gėrimų, užkandėlių, pagrindinio maisto ir deserto. Na, ir kavos/arbatos tėveliams. Kokias vaišes šįkart suruošėme mes – idėjų pasisemkite čia.  Alkoholio pas mus vaikų šventėse nebūna, net ir lengvesnio.

Paskaitykite atsiliepimus ir išsirinkite šventės vietą

Gal turite kokią sodybą arba pažįstamą miško vietelę. Mes šventėme Šiaudinėje saloje. Ir jų garbei reikia pasakyti – kad tėvų rūpestis kuo užimti vaikus, pasibaigia vos įžengus į jų teritoriją. Tuoj pat dvi šaunios moterys pasitinka mažuosius svečius ir pradeda su jais dūkti ant šieno batuto. Mažieji gali pasikapstyti smėlio dėžėje, lakstyti pievoje ar rinkti gėlių puokštes, slapstytis mini palapinėje arba patogiai gulinėti pavėsinėje ant pagalvėlių ir vaišintis užkandžiais.

Vaikus iš to šiaudinio batuto buvo sunku prisivilioti net prie vaišių stalo. Aišku, grįžo namo apibraižytomis rankomis ir kojomis, išsidūkę, pavargę, bet laimingi. Tas nuovargis nuo dūkimo gamtoje būna visai kitoks nei po žaidimų kambarių – kažkoks švelnus, be pikto suirzimo.

Kuo smagesnis gimtadienis – tuo mažiau vaikams rūpi vaišės

Be to, dūkimas kaitaliojosi ir su kitais ramesniais smagumais. Vaikučiai turėjo sugaudyti viščiukus į narvelį. Šėrė ir glostinėjo triušiukus. O paskui kiekvienas turėjo progą paleisti iš savo rankų į dangų po baltą karvelį. Karveliai itin daug laimės suteikė dvimečiui Jonui – ištisas dvi savaites visiems rodė, kaip jis rankose paukštuką laikė ir kaip dangun jis skriejo.

Kita pramoga irgi visiems patikusi (išskyrus mažąjį Joną) – pasivažinėjimas arkliuko traukiamu vežimu. Klaksi arkliukas kaimo keliuku iki pamiškės – o ten net spėjom pamatyti dvi arimuose besisukiojančias ilgakojes gražuoles gerves.

Gamtoje prireikia keturių-penkių valandų

Šventė ėjosi lengvai, neįpareigojančiai, smagiai, o keturios valandos pralėkė per greitai ir užsakėme dar penktąją (man regis, svečiai nebūtų prieštaravę, jeigu šventė tęstųsi iki pat vakaro). Tiesa, ne visų navigacijos lengvai atvedė iki vietos, aš naudojausi google maps – ir nuvedė puikiai. Traukiant namo atrodė, kad dar net liko jėgų nulėkti iki kokio piliakalnio ar pan., bet vaikai, žinia, vos įsėdus į automobilį tuoj pat nusmigo kėdutėse, tad teko sukti vairą namų link. Beje, ne bėda jeigu ir esate be transporto – Citybee dienai kainavo apie 30 eurų, ir transporto problema išspręsta (kadangi vieta sąlyginai netoli Vilniaus, už 23 km). Apskritai, kad automobilio neturėjimas ne bėda – o džiaugsmas, jau rašiau čia).

Dovanos

O ką gi padovanoti šešerių metų ir kokiomis dovanomis ji džiaugėsi labiausiai?

Paspirtukas

Iš esmės, nieko jai kaip ir nereikia, ypatingų norų ar poreikių laukdama gimtadienio taip pat  neišreiškė. Viena aišku – kad jai labai patinka poniai ir labai norėjo paspirtuko, kaip kad neseniai dovanų gavo 2 metukų brolis, o ir vyresnėlis 9 metų Kasparas turi, tiesa kitokį.

Tad mes nuo visų artimųjų ir padovanojome jai superinį paspirtuką. Maxi micro, man patiko, kad jis su kuprine, kurį gali įsimesti net ir į skrydį lėktuvu, kad kelionėje vaikas galėtų puikiai važinėtis. Arba lėkti pasispirdamas iki kokios mokyklos. 

Pakabukas su poniu ar kitu mėgstamu personažu

Labai nudžiugino šešiametę ir iš šeimos draugės gautas pakabukas su poniuku. Pasipuošė ir nenusiėmė kelias dienas.

Kvietimas į vandens parką

Plojo rankomis ir gavusi kvietimą į Vichy vandens parką (kaip tik dar brolis turi neišnaudotą bilietuką, tai eis abudu) ir kvietimą į Liepkalnio parką, kuriame yra visokių atrakcijų ir mes ten dar nesame buvę.

Kokybiški pieštukai

Pieštukai gal kam atrodytų banali dovana – o Gabijai viena geriausių, nes ji bene trečdalį savo laiko praleidžia piešdama ir spalvindama (antra tiek – dainuodama). O čia gavo dėžutę tokių nuostabių ir labai gražiai piešiančių kokybiškų pieštukų.   

Suknelė su poniais

Kadangi patinka poniai – tai ir viskas kas su jais sukelia euforiją: kad ir gauta suknelė iš HM su poniukais.

Pinigai kelionei į Legolendą

O pinigus, kuriuos kai kas padovanojo, pasidėjo į taupyklę ir taupo su broliu skrydžiui prie jūros arba į Legolendą. Dovanų, kaip sakiau, nebuvo daug – nes didelė dalis (seneliai, tetos) susidėjo bendrai didesnei dovanai (paspirtukui). Ir tai labai super, jungtinės dovanos padeda padovanoti tikrai trokštamą daiktą ir išvengti namuose daiktų sankaupos. Kaip tik neseniai girdėjau parduotuvėje, kaip viena mama sakė „su siaubu laukiu gimtadienio ir krūvos daiktų, kurių  pridovanos”…

Idant tokio “siaubo” nebūtų – nebijokite ir pasiūlykite draugams dovanoti bendrą, jungtinę dovaną arba teiraukitės jubiliato svajonių sąrašėlio.

Linkėjimai ir šiltų vasaros gimtadienių gamtoje,

Gitana  

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X