Spinner
Kad Kalėdos būtų ramesnės
2
Laikas kartu

Tegul šiemet Kalėdos būna lėtesnės. Mažiau skubesio, įtampos, daugiau šypsenų, staigmenų, daugiau laiko kartu – su drauge geriant arbatą ar su šeima ramiai kepant meduolius ir pakuojant artimiesiems širdį šildančias dovanas. Kad šventės būtų ramesnės, kai kuriuos darbus galite nuveikti jau dabar.

Sąrašas, ką norite pasveikinti. Surašykite artimus žmones, šeimos narius, draugus, kolegas, kaimynus, kuriuos norite pasveikinti ir kas juos galėtų nudžiuginti.

Idėjos. Tokį sąrašą patogu turėti po ranka ir į jį įsirašyti idėją, kai tik ji šauna į galvą, dabar ar metų eigoje. Galbūt kažkas pasiguodė, kad sudužo dauguma taurių, namuose stinga desertinių šakučių, nori perskaityti tam tikrą knygą ar svajoja pamatyti tą spektaklį. Pasižymėkite ir prieš Kalėdas sutaupysite laiko laužydami galvą, kuo nustebinti. Aš tokius užrašus žymiuosi tiesiog mobiliojo telefono užrašinėje  – juk jis visad po ranka.

Brandintas pyragas. Jį galima kepti likus net dviem ar daugiau mėnesių iki Kalėdų: daug džiovintų vaisių ir riešutų, mažai tešlos ir kas dvi savaitę sulaistomas brendžiu. Hmmm… nuostabus pyragas  – ir labai maža tikimybė, kad kas nors pasiskųstų (nebent nemėgsta razinų  – tokių žmonių nemažai, tai galite razinų nedėti). Vienos skardos paprastai pakanka keturioms dovanoms arba vienai diiiidelei. Receptų rasite internete, mums patiko šis.

Brandintas kalėdinis pyragas
Brandintas Kalėdinis pyragas – išsikepkite jau dabar

Meduoliai. Sandariame inde meduoliai puikiai išsilaiko net kelis mėnesius  – sykį vieną dėžutę, nugrūstą į spintos glūdumą, atradau tik per Velykas – buvo kvapnūs ir skanutėliai lyg vakar iškepti. Kepu pagal Beatos virtuvės receptą ir visad pavyksta puikūs.
Kalėdiniai meduoliai
Kalėdiniai meduoliai puikiai išsilaiko kelis mėnesius.

Foto peržiūra. Peržiūrėkite kelių artimiausių žmonių iš kalėdinio sąrašo nuotraukas savo archyve ir atsirinkite gražiausias. Tuomet galite jas atspausdinti ir įrėminti, paruošti fotokoliažą, video filmą arba atspausdinti nedidelę fotoknygą.
Kalėdinių dovanų dėžė. Mano draugės bičiulė turi tokią “Christmas box”  – į ją kone visus metus deda rastas tinkamas žmogui dovanas, o tuomet prieš Kalėdas jas belieka dailiai supakuoti.
Ir svarbiausia turbūt  – požiūris. Tiesiog stabtelti, suklusti, pagalvoti apie Kalėdų prasmę  – o ji juk skirta stebuklo laukimui, ramybei, jaukumui.
Linkiu laiko tam, kas svarbu,
Gitana
 

2 Comments

  1. Renata 23 spalio, 2017 Reply

    Cha cha, čia tu apie mano taures? 😀 Ar ne aš viena išdaužau? 😀 😀

    • Gitana 23 spalio, 2017 Reply

      Ir apie tavo:) bet išdaužius esi ne viena – dar bent dvi šeimas žinau:)

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X