Spinner
Kaip laukiau savo DNR rezultatų
0
Dar pavasarį rašiau, kaip degu iš nekantrumo išbandyti DNR testą, etninei tapatybei nustatyti.  Savo protėvių ir šeimos istorijos atžvilgiu esu nepasotinama, tad man buvo be galo smalsu pažvelgti, o kaip gi ten buvo, kai manęs nebuvo… Rašydama pirmąjį tekstą, parašiau myheritage.lt, prašydama realių atvejų nuotraukų, kuriomis galėčiau papuošti tekstą. Jie buvo malonūs ir pasiūlė išbandyti DNR testą pačioms ir viską patirti, kaip čia kas veikia. Nieko nelaukdamos užsisakėme testus. Tai paprastas procesas kaip du kart du šiuolaikiniame elektroninės prekybos amžiuje. Ir ėmėme laukti. Laukėme visai neilgai, nepilnas 2 savaites, iki  kol puošnios ir labai reprezentatyvios pakuotės pasiekė mūsų pašto dėžutes. Kiekvienoje dėželėje radome: kelias kolbas ir pagaliukus, it gigantiškus ausų krapštukus, mėginiams paimti, išsamią instrukciją ir voką siuntimui su atgaliniu laboratorijos adresu. Jei Jums įdomus pats procesas, mes nufilmavome Gitaną. Instrukcijoje paaiškinama, kad prieš išsiunčiant mėginį, būtina užsiregistruoti myheritage.lt sistemoje, nes tada joje galėsite sekti savo testo kelią ir laukti rezultatų. Taip, Jūs juos gausite elektroniniu pavidalu.

Tyrimo procesas matomas online

Laukiau labai nekantriai. Karts nuo karto pasitikrindama savo paskyrą, mačiau progresą. Viskas labai patogu ir aišku. Žinoma, visada norisi visko greičiau. Labai nekantravau, bet išlaukiau…

Rezultatai aplankė sekmadienį

Vieną gražų sekmadienį, besisvečiuodama pas tėvelius, gaunu elektroninį laišką, kad rezultatai jau yra. Cypiu, rėkiu, karštis skruostuose ir lekiu laiptais žemyn, sukeldama visus namiškius ant kojų. Vyras kaip tyčia komandiruotėje. Vaiberinu, kad jau! jau turiu! Sako: greičiau žiūrėk! Rankos dreba, smalsumas rauna stogą. Visi susiburia aplink mane ir mano ištikimą draugą Lenovo. Spaudžiu nuorodą, skamba iškilminga muzika, visatos fone sukasi pasaulio gaublys ir  boom! pirmasis rezultatas! Esu 79% baltė, valio!!! kaip gi aš kitaip be šių savo šaknų, dainų, istorijos ir baltų kryžiaus. Gaublys sukasi toliau ir sustoja ties… balkanų regionu!!! Va čia tai staigmena – turiu 13% šio regiono etninių genų. Bet dar ne pabaiga, ir po sekundės gaunu dovanų dar 7% skandinavų kraujo. Žinoma, kaimynai vikingai, apsigaubę kailiais ir su raguotais šalmais, ryškiai iškyla mano vaizduotėje.
Etninio DNR testo rezultatai
Galima tai vertinti, kaip žaidimą, kuriame dalis tiesos, be abejo, yra. Bet, sužinojusi rezultatus, nuoširdžiai užsimaniau aplankyti Balkanų pusiasalį. Mano vyras iškart pasakė: ” Visad sakiau, kad turi itališko kraujo!” (suprask, pietietiško).

1300 genetinių sutapimų!

Be to, šalia rezultatų, Jūs taip pat gaunate ir etninio geno sutapimus. Ir jie nuolat sparčiai pildosi. Jei Jums įdomu, visada yra galimybė per myheritage.lt svetainės sistemą susisiekti. Pavyzdžiui, mano sąskaitoje per 1300 sutapimų su kitais asmenimis, dariusiais šį testą. Visi jie įvardinti kaip tolimi giminaičiai – 3-5 kartos pusbroliai. Įdomu, kad jie paplitę per visą pasaulį, nuo Australijos iki Brazilijos.
Gaunate ir „giminaičių”, kurie yra pasidarę šį testą, paplitimą pasaulyje.
Aš tikrai būčiau buvusi laiminga, jei šį dalyką būčiau gavusi Kalėdų rytą ar gimtadienio dovanų, todėl nuoširdžiai rekomenduoju šią spalvingą dėželę su asmenine paslaptimi. Ji ne tik patenkina smalsumą, bet ir sukuria progą į pasaulį pažvelgti šiek tiek kitaip. Su meile, Renata  

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X