Spinner
Kaip gauti vestuvines dovanas, kurios džiugina
0

Jei ruošiatės vestuvėms, o Jūsų šventės kvietime jau numatytas sakinys „Būtume dėkingi už dovanas vokelyje“, stabtelkite. Apsvarstykite ir kitą galimybę – leisti svečiams patirti dovanojimo džiaugsmą. O patiems – gauti išties reikalingų daiktų ar trokštamų patirčių. Tyrimai rodo, kad 7 iš 10 žmonių mieliau dovanotų trokštamas dovanas, o ne pinigus, jeigu tiksliai žinotų norus ar svajones. Bėda ta, kad absoliuti dauguma (per 80 proc.) tų norų nežino.

Kad svečiai neklausinėtų mamų, brolių ar pamergių, kuo gi nudžiuginti jaunavedžius, susikurkite dovanų sąrašą, į kurį sudėsite savo svajones. Tereikia jas gražiai suguldyti į vieną sąrašą ir juo lengvai pasidalinti ar pridėti nuorodą kvietime ar vestuvių svetainėje. “Laužote galvą dėl dovanos? Keletą idėjų rasite mūsų svajonių sąraše”.

SKIRKITE LAIKO SUDARYTI SĄRAŠĄ

Į dovanų sąrašą galite įtraukti beveik visas savo idėjas, tačiau tam turite skirti laiko ir atsakingai apgalvoti, pasitarti tarpusavyje, ko išties reikėtų. Rinkitės tuos daiktus, kurie tarnaus ilgai. Tokios dovanos kaip  prisiminimai, patirtys – taip pat vieni ilgiausiai išliekančių atminimų, nes jų sudėvėti ar sudaužyti neįmanoma. Pavyzdžiui, jei ruošiatės medaus mėnesiui į šiltus kraštus ir mėgstate nardyti, įtraukite nardymo paslaugą kaip dovaną.

Tačiau Jūsų norų sąraše taip pat gali įsitaisyti ir kavos aparatas, lauko kepsninė, prabangūs rankšluosčiai ar neseniai galerijoje nužiūrėtas paveikslas, kuriems galbūt vien dėl vestuvių planavimo taip ir neliko papildomo euro.

Galvokite apie tai, kas Jums svarbu, kas Jus nudžiugintų ir primintų šią gražią dieną arba apie tai, ką pirktumėte už dovanotus pinigus. Atminkite, kad žmonėms yra daug  maloniau įteikti dovaną, o ne pinigus, nes ji savyje talpina ne tik dailų įpakavimą, bet ir rūpestį, dėmesingumą Jūsų svajonėms, dosnumą bei skirtą laiką.

GALVOKITE APIE SAVO PORĄ

Galvokite tik apie judu, o ne apie tradicines ar draugų vestuvių dovanas. Lai Jūsų norų sąrašas būna asmeniškas ir jame šviečia Jūsų poros pomėgiai, aistra.

Norų sąraše gali sugulti Jūsų išsvajotos knygos, nusižiūrėti meno kūriniai, juvelyrikos dirbiniai, laipiojimo uolomis pramoga ar jodinėjimas dykuma medaus mėnesio metu, asmeninis šeimos atspaudas, druskos ir pipirų malūnėliai, arba malonios staigmenos (spa, šampanas) viešbutyje, kuriame planuojate apsistoti.

Verta vengti itin greitai besikeičiančių technologinių dalykų kaip telefonas, kompiuteris ar televizorius, nes technologijos sparčiai sensta, nebent tai yra pirkiniai, kurių jums šiuo metu išties trūksta.

Jaunavedžiai tikrai turi bendrų svajonių ir norų, kurie gali sugulti dovanų sąraše. Foto: Lina Aidukė

ĮTRAUKITE SKIRTINGO TIPO IR BIUDŽETO DOVANAS

Pasistenkite į savo norų sąrašą įtraukti skirtingo biudžeto dovanų. Tokiu būdu svečiai galės pasirinkti dovaną pagal savo kišenę, o dalis vis tiek dovanos pinigus – bet pridės ir pasirinktą jaukią dovaną prie pinigų sumos.

Į dovanų sąrašą įtraukite patirtis: seniai svajotą išmėginti hobi, mėgstamo leidinio prenumeratą, ar kt. Įtraukite dovanų, kurios nesenstančios ir tarnaus ilgai, primindamos šią svarbią progą. Tačiau ne visos dovanos turi tarnauti 50 metų. Tad drąsiai įtraukite ir vieną kitą dovaną, kuri tiesiog yra reikalingų, numatytų šeimos pirkinių sąraše.

KVIESKITE JUNGTINEI DOVANAI

Jei po vestuvių už gautas dovanas planuojate įsigyti brangesnį pirkinį, kaip, tarkime, kokybišką garso aparatūrą ar elektrinius paspirtukus, bet jie gerokai viršija vieno svečio biudžetą – traukite į sąrašą kaip jungtinės dovanos idėją kviesdami svečius mestis bendrai dovanai. Svečiai jausis prisidedantys prie konkrečios Jūsų svajonės ar noro išsipildymo, o kaskart užsukę pas Jus į svečius bus pamaloninti prisimindami, kad prisidėjo prie šio puikiai skambančio garso.

Foto: Lina Aidukė

SĄRAŠO GROŽIS IR AIŠKUMAS

Jei skiriate laiko kvietimo grožiui ir vestuvių dekorui, nepamirškite, kad dovanų sąrašas taip pat turi atrodyti patraukliai ir išbaigtai. Kurdami sąrašą aiškiai pavadinkite renginį (pvz. Jono ir Agotos vestuvės), kad būtų atpažįstamas Jūsų svečiams, įkelkite gražią savo poros nuotrauką, pasirinkite numatytą šventės datą, vietą.

Labai patartina išnaudoti dovanos aprašymo skiltį, kur Jūs galite įrašyti pageidaujamo daikto spalvą, dydį, kiekį arba tiesiog pagrindimą, kodėl Jums svarbi ši dovana. Pavyzdžiui, į dovanų sąrašą įtraukę šuolius parašiutu galite pridėti prierašą: „Norime drauge patirti seną mūsų svajonę – šokti iš aukštai drauge“ arba įtraukus nusižiūrėtą meno kūrinį, brūkštelkite: „Šis paveikslas mums toks gražus, jog jau esame numatę jam jaukų namų kampelį, kad nuolat mums primintų šią ypatingą dieną“. Atminkite, kad svečiai rinksis tą dovaną, kuri suskambės ir jų širdyje.

Sudarinėdami dovanų sąrašą visada turėkite omeny, kad taip Jūs palengvinate savo svečių pasiruošimą šventei ir išvaduojate nuo bereikalingo galvos skausmo. O ir papildomą kupiūrą įdėti lengviau, kai žinai, kokiam norui, svajonei ar tikslui ji bus panaudota.

Tekstas parengtas ir publikuotas žurnale „Vestuves.lt”

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X