Spinner
Megztų dovanų idėjos įkvėptos mezgimo viešai dienos
0
dviratis mezgimas ranku darbo dovanos

Prisijungėme prie labai fainos iniciatyvos – mezgimo viešumoje dienos. Tai diena, kai visi, kas nori, moka, o gal tik mokosi – griebia į rankas virbalus ar vąšelius ir siūlų kamuolį, prisėda parke ant žolės, o gal laukiamajame pas gydytoją, o gal mokykloje, laukdami vaiko po būrelio – ir mezga akis, užuot nudūrę akis į išmaniuosius telefonus.

Pasiskaičiusi internete, net nustebau, kiek pasirodo gėrio savyje turi mezgimas. Nenuostabu, kad anksčiau senutės ilgai išlikdavo guvaus proto – juk pirštai ir galva nuolat būdavo įdarbinti. Ir nei minutė laiko nenueidavo tuščiomis – pokalbiai vykdavo ką nors veikiant.

Prasmingas laikas – man labai žavu. Galimybė perdaryti nenaudojamą daiktą į vėl reikalingą – kaip močiutė iš senų nenaudojamų audinių nunerdavo margaspalvius durų kilimėlius. O iš siūlų likučių – sumegzdavo jaukias puodkėles. Aš pati senokai nenaudojau virbalų. Paskutinį sykį turbūt prieš kokį dešimtmetį, kai numezgiau ilgą šaliką savo vyrui. Bet šį savaitgalį vėl ketinu imti vąšelį į rankas. „NusimeZk plastiką” – kviečia ir iniciatyva, ir jai pritariu šimtu procentu. Jau senokai prekybos centruose vengiu imti plastikinius maišelius, mane gelbsti nuolat rankinėje įsitaisė du nuostabūs pirkinių krepšiai. O dar vieną krepšį, tinklinukę, kurią kalbininkai gražiai siūlo vadinti rezginėle – liaudiškai tariant, sietką, birželio 8 d. ketinu kartu su bendraminčiais ir visais norinčiais nusimegzti Kairėnų botanikos sode per Pasaulinę Mezgimo viešumoje dieną.

Siūlais ir suvenyrais pavaišins partneriai bei organizatoriai, o štai virbalus ar vąšelius įsimesti reikėtų. Taip pat tai gera proga imtis ir ekspromtu suorganizuoti mezgimo viešumoje dieną savo kieme, mieste, stovykloje ar mokykloje. Pasaulyje tokių renginių vyksta tūkstančiai! Ir Lietuva yra jų dalis, viešai įtraukta į pasaulinį sąrašą.

Mezginiai ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir gali tapti puikia dovana. Ir štai keletas megztų dovanų idėjų.

Rezginėlė

Jeigu vos vieną kartą per savaitę pasiimate vieną pirkinių maišelį – tai jau pusšimtis maišelių per metus! O dauguma pasiima ne vieną. Įsivaizduojate, nuo kokio kiekio plastiko apsaugo viena tokia rezginėlė? Net jeigu ta rezginėlė kol kas neatstos visų naudojamų plastikinių maišelių, tai jau tikrai gerokai sumažins, o ilgainiui nekils ranka imti jokio . Ir dar kaip stilingai atrodo.

O vieną kaip rašiau, galima nusimegzti ir šiemet per Mezgimo viešumoje dieną. Tuo pačiu dar ir gražų sodą aplankyti.

Arbatinuko apsauga

Tokia tampri kepuraitė arbatinukui ir apsaugos, kad nekristų dangtelis, ir padės ilgiau išlaikyti arbatą šiltą. O paprastas arbatinis pridėjus rankų darbo potėpį atrodys ypatingas.

Arbatinuko apsauga
Arbatinuko apsauga tiks kaip dovana mamai ar sesei

Megzta segė ar auskarai 

Patiks ir žaismingai moteriai, ir smagiai mergytei. Gražiai atrodys ir kaip kalėdinės eglutės ar tiesiog dovanos papuošimas.

Megzta segė
Megzta segė-gilė

Puodelio šildyklė

Ypač naudinga puodeliams be rankenos, nes tada juos laikyti tikrai karšta, bet ir su rankena smagiau, kai puodelis papuoštas artimo žmogaus rankų darbo kūriniu.

Puodelio šildyklė

Lėlės drabužis

Lėlė atrodys lyg nauja, o žaisti vėl bus smagu – kai ji bus pasipuošusi nauju sezoniniu drabužėliu: gal vasarine suknele, o gal žiemine kepure. Naujais aprėdais galima papuošti ir mylimą meškiuką, zuikį.

Mažiesiems patiks atnaujintas mylimos lėlės ar meškiaus rūbas

Šlepetės

Labai praverčia einant į kokius nors vaikų žaidimų kambarius, kur tenka būti basomis, taip pat į svečius arba kaip dūzgių (afterparty) bateliai. Dar vienas panaudojimas – kaip vairavimo bateliai, kai tenka nusispirti aukštakulnius. Neužima daug vietos kuprinėje ar rankinėje.

Megztos šlepetės – pravers draugei ir kaip dūzgių bateliai pavargusioms kojoms

Dar daugiau megztų dovanų idėjų galite rasti mūsų Pinterest lentoje Rankų darbo megztos dovanos. 

Smagiai megzti – ir vienumoje, ir viešumoje:)

Gita

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X