Spinner
Nepėsčios dovanos pėstiesiems
2
švyturys kelionės mama su vaiku šypsena

Pažįstu tikrai ne vieną žmogų, kuris puikiai išsiverčia be automobilio. Neseniai jau rašiau, kaip tokiu žmogumi netyčia teko tapti ir man. O ką padovanoti žmonėms, kurie neturi automobilio arba tiesiog daug vaikšto pėsčia? Keli patarimai iš savo patirties:Neperšlampanti kuprinė

Niekada nebuvau kuprinių mėgėja, bet kai pradedi daugiau vaikščioti, rankinės tikrai nėra pats patogiausias būdas. Be to, taip turi laisvas rankas ir gali tuomet pasiimti kokį skėtį ar parsinešti nedidelį pirkinių krepšelį ir savo nuvargusį vaiką, rankinei nesprūstant nuo peties. Labai patogu, jeigu kuprinė neperšlampa ir gali nenusiimdamas nuo pečių iš jos išsitraukti telefoną.

Dailus pirkinių krepšelis

Man jis nepamainomas daiktas. Guli kuprinėje, o kai reikia išsitraukiu. Va dabar mėnuo kaip mėgstamiausią krepšelį palikusi pas sesę – tai žiauriai jo trūksta ir vis karts nuo karto tenka plastmasinį pirkti, nes pamirštu įsimesti drobinį. Manasis kompaktiškas, gražus ir talpus – iki dvidešimties kilogramų net talpina. Vasarą jis man puikiai pasitarnauja ir susimesti daiktus į paplūdimį ar į parką su vaikais.

Žingsniamatis

Žingsnius nefaina skaičiuoti, kai pamatai, kad tavo žingsnių kiekis nuo namų iki automobolio ir nuo automobilio iki ofiso per dieną sudaro vos kelis šimtus… Bet kai pradedi daugiau vaikščioti – tuos tūkstantėlius matant apima azartas. Mes su sūnumi iš to net susikūrėme smagų vakaro ritualą: susilyginame, kas kiek žingsnių padarė po vieną skaičių, kas mažiau – tas gauna skirtumą sprigtų (neskaudžių:). Sykį skautų stovykloje anas 36 tūkst. sukorė!

Ausinukas

Čia jau ne iš savo, o iš šiaip aplinkinių patirties. Mat aš pati turiu kažkokią ausų kištukų fobiją – nemėgstu, kad kažkas būtų ausies viduje. Kita vertus, yra juk ir išorinių, ant ausies dedamų ausinių.

Skėtis

Žmonės, kurie daug vaikšto – jiems praktiškai nebūna blogo oro. Jie įpratę jausti gamtos prisilietimą ir išmoksta prie jo prisitaikyti. Neįtikėtina, kiek daug šiais laikais yra žmonių, kuriems nereikalingas skėtis. Jie slepiasi automobilyje ar taksi. Bet jeigu žmogus vaikšto pėsčia – gero skėčio jam prireiks, o lietingam ir vėjuotam Lietuvos orui gerai tinka tie, kurie išsilenkia ir nesulūžta.

Lietpaltis

Jeigu skėtis nepatinka ar nepatogu nešiotis – tuomet gelbsti kokybiškas lietpaltis. Yra tokių gražių ir stilingų, jog norisi, kad lytų dažniau:)

Guminiai batai

Kai kas net nesupranta, kam reikalingi guminiai batai – juk jeigu lyja, tai tiesiog neini į lauką. Mūsų šeimoje visi turime guminius batus, o vaikai – net ir ne vienus. Kitaip pusę Lietuvos sezono negalėtum nesušlapęs kojų į lauką išeiti. O kai kojoms nešlapia ir galvai sausa – vaikštinėti per lietų gana malonu (jeigu tik nevėjuota).

„Dūzgių” bateliai

Kai po vakarėlio dar reikia parkulniuoti pėsčia namo ar pratęsti pasibuvimą su draugais, gera turėti rankinuke mažus žemakulnius sulankstomus batelius, kuriuos persiavus dvidešimties minučių kelionė į namus neprailgs, o šokiai neatrodys kančia.

Pėdos tyrimas

Kai nedaug vaikštai – tai net nepastebi (arba nelabai kreipi dėmesio), kad turi kažkokių bėdų su pėda, bet pradėjus daugiau vaikščioti – išlenda yla iš maišo. Man labai padėjo pėdos diagnostinis tyrimas (kaina apie 30 eurų), kuris nustatė, kur šuo pakastas, kas sukelia pėdos skausmą ir kaip tą bėdą spręsti. Pravers tokia dovana ir vaikštantiems, ir bėgiojantiems, ir maratonininkams – atlikus tokį tyrimą lengva parinkti ir tinkamus sporto ar laisvalaikio batus.

Jeigu mėgstate vaikščioti pėsčia – pasidalinkite, kokia dovana pradžiugintų Jus?

Linkiu mažiau akstinų sėstis į automobilį ir kad bet koks oras – būtų geras,
Gita

2 Comments

  1. […] Kitame tekste – dovanų idėjos, ką padovanoti draugei ar žmogui, mėgstančiam vaikščioti pėsčia. […]

  2. Greta Gretchen Ūsaitė 31 gegužės, 2018 Reply

    Gražu

Komentuok! Mes Tave skaitome!

0

TOP

X