Spinner
Dovanoti prisiminimus
0
dovana

Bevartydama senas nuotraukas, prisiminiau vieną puikią dovanos idėją, tad pamaniau pasidalinsiu su jumis.

Ši dovana puikiai tinks tiems, kurie, rodos, visko turi, arba tiems, kuriems norite įteikti kažką ypatingo.

Prisiminimų laiškai

Istorija prasideda prieš keletą metų, kai artėjo mano mamos 60 metų gimtadienis. Žinoma, ieškojau kažkokios dovanos idėjos, nors žinojau, kad labiausiai džiaugsis visais mumis sugrįžusiais pas ją į šventę iš svečios šalies, bet visgi juk taip smagu kažką įteikti. Tuomet radau įkvepiančią idėją Pinterest’e, ją adaptavau ir paprašiau artimiausios šeimos, giminaičių, mamos draugų parašyti laišką mano mamai. Laišką apie tai, kokią ją prisimena, su kuo ji asocijuojasi pirmiausia, kokį nuotykį norėtų pakartoti ir pan.

Šventinės šeimos vakarienės metu, mes įteikėme apie 20 laiškų, kupinų švelnumo, jaunystės nuotykių, dukrų prisiminimų apie mamos bigudukus ir „Spurginę” Kaune. Mama, žinoma, iškart juos traukė iš vokų ir skaitė, o tada juokėsi ir ašarojo, mes su seserimi iš paskos. Nuotraukoje ji kvatoja, nes ji iš prigimties meistriškai įvaldžiusi šitą meną. Kiekvienas rašęs laišką prisiminė jos užkrečiantį garsų juoką.

Pasiruošti iš anksto

Surasti reikiamus žmones per socialinius tinklus šiandien išties gan paprasta. Su daugeliu galite susisiekti žinute. Bet kadangi ši dovana imli laikui, reiktų pradėti ją ruošti bent prieš kelis mėnesius, nes vis tiek ne kartą reikės kažkam priminti, kažkas parašys skaitmeniniame variante, o kažkas norės atsiųsti gyvą ranka rašytą laišką, tad labai pravartu turėti laiko atsargą ir nesiskubinti.

Adaptuokite dovanos idėją

Visada dovanos idėją galima pritaikyti savo atvejui. Tarkim, nebūtina surinkti daugelio žmonių minčių. Pakanka jūsų vieno paties gražaus laiško ir jis išties bus skaitomas ne kartą ir laikomas garbingoje vietoje. Nes kartais sunku minčių raizginį išsakyti žodžiais, o į rašomą tekstą viskas sugula paprasčiau ir nuosekliau. Jei parinksite kokybišką gražų popieriaus lapą, dovaną  kilstelėsite dar aukštėliau.

Na, o jei visgi surinksite pluoštą laiškų, perriškite juos gražiai juostele ar suguldykite į dėžutę, kuri saugos tai, kas brangiausia ir tai, ko niekas iš mūsų negali atimti – prisiminimų.

Prasmingų dovanų,
Renata

0

TOP

X