Spinner
Ketverių metų gimtadienis namuose
0
Vaikas žiūri į mašinytes lovoje balionai girlianda

Nors niekad nesijaučiau turinti tiek mažai laiko kaip per buvusį karantiną, šventėms jo kažkaip pavyko rasti. Vaikai jau likus 6 savaitėms iki brolio ketverių metų gimtadienio, ėmė jo laukti, ypač sesuo. Nusibraižė kalendorių ir braukė dieneles, kas vakarą kalbėdamasi su broliu, kas jį nudžiugintų, kaip norėtų švęsti. Jonas įsivaizdavimą turėjo tikslų. 

Gimtadienio planas pagal Joną

“Daug balionų, papuošti namai. Torto su žvakutėmis (ir su šokoladinėmis mašinytėmis). Kelti ant kėdutės. Mecardo, dviratuko ir mašinyčių dovanų. Ir lobio paieškos!”

Kai norai aiškūs – tai ir darbas lengvas:) Santykinai, žinia, nes lobio paieškos tekstus teko vis tiek kurti paskutinę naktį.

Tortas su žvakutėmis
Tortas su žvakutėmis

Lobio paieška

Kaip veikia lobio paieška namie? Labai paprastai. Sukuriu eiliuotą kūrinį, kuriame įterpiu šiek tiek detalių apie tai, ką vaikas mėgsta, koks jis ypatingas, na ir žinoma mįsles, duodančias užuominas, kur slepiasi tolesnis raktas. Vaikai norėtų, kad ta lobio paieška niekad nesibaigtų:) Bet paprastai jų būna iki dešimt. 

Su kiekviena užuomina vaikai randa ir nedidelių staigmenų, tampančių tos dienos vaišėmis: guminukų, gėrimų, saldainį, pakelį čipsų ar ledų. Tądien viskas galima:) Na, o su paskutine staigmena – randa gimtadienio dovaną ir kartais nedidukę eiliuotą odę savo vardu.

Kadangi Jono mėgstamiausia knyga šiuo metu yra “Saldžių sapnų mašinoms aš linkiu” – tad ir dauguma užuominų tarsi kokiame sonete prasidėdavo vis nauja eilute iš šios knygos. 

Galingi sunkvežimiai triūsia uoliai 
Galvoja jie - kur slepias lobiai
Nes Jonui metai keturi sukanka
Tad paprasto banano čia juk nepakanka 

Ieškokim ten, policija kur saugo
Tuomet jų niekas neatims iš tokio kieto sargo. 
Popieriaus instaliacija
Popieriaus instaliacija – brolio staigmena:)

Dovanos keturių metų vaikui

Labai apsidžiaugiau, kai Jonas pasakė trokštantis gimtadieniui gauti balansinį dviratuką. Tokios dovanos kaip paspirtukai, dviračiai – pastebėjau, geriausiai ir ilgiausiai „groja“. Trumpiausiai būna aktualios madingos dovanos, tos kur ant laikinos bangos. (Taip pat kokie nors McDonald’so žaisliukai – tarsi, kainuoja nedaug ar net nemokamai, smagu pasilepinti, bet paskui papildo nenaudojamų daiktų skrynią.)

Balansinis dviratukas

Nors ir turėjome balansinį dviratuką, anas visai mums buvo neprigijęs, o štai naujasis tarsi labai panašus, bet lengvesnis ir patogiai nešiojamas, gamintas lietuvių “Mano dviratukas” – iškart tapo mėgstamas ir naudojamas. (Tokį, beje, savo laiku turėjo ir vyresnėlis – ir jį išaugęs lyg niekur nieko persėdo ant įprasto dviračio; turėjo ir dukra – bet jos dviratuką prieš pat pavogė ir sutapimas ar ne – įprasto dviračio prisijaukinti taip lengvai nesiseka).

O dar pirkdami gavome magaryčių skambutį, papildomas džiaugsmas:) 

Šiemet dėl karantino negalėjome pasikviesti nei svečių, nei draugų, tad dovanų sąrašas pravertė labiau sau, bet jį vis vien buvome susikūrę ir balansinis dviratukas ten buvo pirmuoju numeriu. Kadangi jubiliatas turėjo ir kitų mažesnių norų, tai dviratukas tapo jungtine dovana už jam padovanotus senelių ir tetos pinigus, likutį pridėjome mes.

Mecardimalai

Būdamas filmuko apie mecardus gerbėju, Jonas labai norėjo tokio transformerio. Ir nors mecardus užsisakant internetu negali pasirinkti jų modelio, pirmasis eksponatas į kolekciją išbrokytas nebuvo ir buvo pakviestas nakvynei greta jubiliato. O tai, kaip žinia, rimtas pripažinimas.

Hotwheels automobiliai

Abu mano berniukai nuo kokių 1,5 metų itin didelį palankumą rodė mažoms mašinytėms. (Vyresnėlis gal buvo kokių 8 metų, kai ši aistra prislopo). Didelės irgi patinka, bet dėmesys ir meilė joms trunka gerokai trumpiau. O štai mažytės metalinės mašinytės turbūt nebūna dienos, kai Jonas jų neišsitrauktų, neišrikiuotų trasos. Jas maudo, žaidžia, dėlioja pagal spalvas, šaldo ledų formelėse (eksperimentus daro:), dažo dažais, stato joms kaladėlių namus ir dar begalę minčių prisigalvoja. 

Iš dribsnių dėžės ir pieno pakelio buvau padariusi garažą, tai kelis mėnesius neleido išmesti, kol atsidžiaugė.

Mašinos
Kasparas ieškojo kaip kuo labiau nudžiugintį jaunėlį brolį

Hotwheels trasos pailginimai

Patinka jam ir turimas trasos monstras, bet man – ne itin; priežastis paprasta, užima itin daug vietos:). O štai trasų pailginimai – puikus dalykas. Ir veiklos daug, ir sulanksčius vietos užima labai mažai. 

Mažas futbolo kamuolys

Jonas labai mėgsta su tėčiu spardyti kamuolį, tik standartinio dydžio kamuolys didokas. Tad į sąrašiuką nugulė mažesnio, 3 dydžio, futbolo kamuolys. Tokio amžiaus vaikams – puikus dalykas vaikiško dydžio tikras kamuolys. Kaip parduotuvėje konsultavo, net iki 11 metų geriausia pirkti mažesnius, 4 dydžio ir tik maždaug nuo 12 eina įprastinis 5 dydis. 

Smagių ketvirtųjų gimtadienių!

Gitana

 

0

TOP

X